biogasinstallatie binnenkort weer in werking

VP Minovia BV is sinds woensdagmiddag de nieuwe eigenaar van de failliete biogasinstallatie aan de Weseperweg bij Heeten. VP Minovia BV is een joint venture tussen VP Systems BV (America, NL) en Renovia BVBA (Overpelt, BE) en heeft als doel een duurzame mestverwerkingsketen in Nederland te ontwikkelen. Zij wil de installatie gaan gebruiken voor het verwerken van mest binnen deze strategische keten.

VP Minovia BV verwerkt mest van met name varkensbedrijven tot waardevolle eindproducten. Ze heeft plannen om haar activiteiten op korte termijn uit te breiden met meerdere mestverwerkingsinstallaties door heel Nederland. Het bedrijf speelt daarmee in op strengere regels voor bemesting, verplichte mestverwerking in de nabije toekomst en de behoefte aan een structurele oplossing voor mestafzet voor veehouders.

De mestverwerking gebeurt op basis van een nieuwe bewezen technologie die ontwikkeld werd door VP Systems BV. De technologie van VP Systems BV scheidt de mest in onder andere schoon water, een waardevolle kunstmestvervanger en een organische stapelbare fractie. In een vervolgstap zal VP Minovia BV de organische stapelbare fractie verder gaan verwaarden om een structurele duurzame afzet buiten de Nederlandse landbouw te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.