aver heino nu via advertentie verkocht

Wageningen heeft zowel de proefboerderij in Heino (Lemelerveldseweg) als Raalte (Drosteweg) te koop staat. De universiteit organiseert haar onderzoeken met levende have op een andere manier. Voor Aver Heino zijn in verband met die verkoop kijkdagen gehouden en daarvoor was de interesse erg groot. Maar uiteindelijk heeft Wageningen besloten aan geen van de gegadigden te gunnen. Visch: “Over bedragen praten we niet, maar het gat tussen bod en vraagprijs was te groot om tot gunning over te gaan.”

In de advertentie komt een vraagprijs van om en nabij de 3 miljoen euro te staan. Of dat een reële vraagprijs is? Visch denkt van wel. Het is volgens hem in elk niet alleen een prijs waarmee de waarde van de opstallen vertaald is. De nieuwe eigenaar kan er ook economische winst uit halen en naar verwachting moet de bedrijfsvoering rendabel worden.

De gemeente Raalte heeft al aangegeven coulant te willen zijn als een nieuwe eigenaar andere plannen heeft met Aver Heino dan vee houden. Visch denkt dan aan bijvoorbeeld een zorgboerderij.

Ook het varkensproefbedrijf aan de Drosteweg in Raalte staat te koop. Daar zijn meer concrete stappen gemaakt. Visch: “We spreken nu nog met twee serieus gegadigden. Het zou me niet verbazen als we er met twee weken uit zijn. Maar”, voegt hij er snel aan toe, “dat is geen garantie. Het kan ook zo maar nog een half jaar duren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.