Home / archiefcentraal / afrikaanse klanken in de plaskerk

afrikaanse klanken in de plaskerk

De met groot tamtam aangekondigde workshop Good morning Africa in de Plaskerk in Raalte was zoals al werd voorspeld swingend. Kennelijk had de ‘tamtam’ zijn werk goed gedaan, want er kwamen die dag toch nog heel wat mensen. Vooral veel kinderen kwamen naar de Plaskerk en dat gaf, zeker door het enorme enthousiasme van de dirigente van De Heeren van Salland, Frauke Langbein, een bijzondere sfeer.

Er werd gedanst, gezongen , geklapt bij de vele liederen die werden gebracht. Er was tromgeroffel, geluiden van sambaballen, tamboerijn en allerlei vreemdsoortige inheemse instrumenten.

Van de welkomstliederen, begroetingsliederen, dank- en blijdschapsliederen viel het lied ‘Jambo’ (Swahili) wel het meest op. Vooral omdat een van de deelnemers daarbij een wel heel bijzondere tweede stem zong. Na afloop van de workshop gaven De Heeren van Salland nog een miniconcertje dat erg goed in de smaak viel.

Dat de ‘Heeren’ terug kunnen kijken op een geslaagde middag blijkt wel uit het enorme applaus na afloop van de middag en uit een spontane e-mailreactie van een van de ouders. “Wat geweldig. Wat een heerlijke liedjes. Wat een blijheid, energie en plezier. Dank namens mijzelf, maar ook namens de kinderen”, reageerde een vrouw.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.