adelinde cornelissen op csi salland

Het internationaal concours CSI Salland, dat van 4 tot en met 7 oktober plaatsvindt in Mariënheem, is niet alleen op de springsport georiënteerd. De eerste avond, donderdag 4 oktober, staat bol van dressuurshows met als rode draad Olympisch medaillist Adelinde Cornelissen uit Nijkerk.

Het non-stop dressuurprogramma laat alle facetten van de dressuursport zien. Van ponysport, aangepaste sport, landelijk niveau tot en met internationaal. Lokale amazone Femke Beljon uit Raalte won in augustus het KNHS kampioenschap in de klasse ZZ-licht dressuur en zal deze avond optreden.

In verschillende klassen worden een kür op muziek verreden, waarbij Adelinde Cornelissen uitleg en tips geeft. Zelf won ze na teambrons een zilveren medaille met haar kür tijdens de Olympische Spelen.

Christianne Goes uit Vleuten zadelt haar Lichte Tour dressuurpaard Accountancy Ultimo. A-kaderlid bij de pony’s, Marjan Hooge uit Ees, komt met haar toppony Diamonds Are Forever naar Mariënheem.

Glasten Krapels en Yvette van Geenen leggen uit wat rijden met een handicap inhoudt, vertellen samen met trainer Erik Vlieland over de aangepaste sport en rijden een pas-de-deux op muziek. Hengstenhouderij Meijer uit Mariënheem showt haar beste Friese paarden, waarna Adelinde Cornelissen de avond afsluit door zelf in het zadel te stappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.