zorgen over sanering olasfa terrein olst

Een anonieme groep Olstenaren is een weblog gestart over de sanering van het Olasfaterrein in de Olster uiterwaarden. Het weblog biedt inwoners van Olst de mogelijkheid om krachten en klachten te bundelen met betrekking tot de overlast en gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan de reiniging van het Olasfa-terrein.

“Samen kunnen we invloed uitoefenen op de kwaliteit en de voortgang van deze sanering. Olstenaren weten maar al te goed wat ‘Olasfa’ voor hen heeft betekend. Het bezorgde Olst belangrijke werkgelegenheid maar ook overlast aan stank en een regelmatige uitstoot van giftige chemische stoffen over het dorp,” valt te lezen op de weblog.

Na het vertrek van Olasfa werd het duidelijk dat de Olster uiterwaarden en nu ook (een deel van) de IJssel ernstig vervuild zijn. Het gevolg zou zijn: een constante lozing van deze giftige stoffen van het terrein naar de IJssel. In de loop van de jaren blijkt de vervuiling na steeds meer onderzoek groter en ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht.

Meer info op http://zorgenomolst.weblog.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.