zonnige pompdagen ten einde

De laatste Pompdag stond traditiegetrouw ’s ochtends in het teken van het vertrek van oude auto’s, tractoren, motoren, solexen, bromfietsen en vrachtwagens. Bij de Veldhoek/Aver Heino verzamelden vele voertuigen zich om een mooie tocht te gaan rijden rondom Heino. Onderweg werd er gezamenlijk een tussenstop gemaakt.

Nog vroeger op de morgen vond er de Oecumenische dienst plaats in het Hof van Rakhorst, hier kwamen heel veel mensen op af. Aansluitend werd er koffie geschonken voor de aanwezigen. In de middag barstte het feest opnieuw los, Fruhshoppen met DJ Mike stond namelijk op het programma. Die Tolle Leute mit Knot namen toen het stokje over en zetten het feest voort. Mensen uit het publiek mochten gezellig mee doen op het podium.

In de kom van het dorp reed ook het ene na het andere prachtige voertuig binnen. Overal werden de bijzondere voertuigen opgesteld zodat iedereen deze van dichtbij kon bewonderen. Erg veel enthousiaste belangstellenden brachten hier heel wat tijd door om de meest uiteenlopende oldtimers uitvoerig te bekijken.

Het ijsblok heeft zich ondanks de hoge temperaturen tot op de laatste dag nog steeds staande weten te houden. Sommige prijzen zijn al uitgereikt maar andere bevonden zich nog steeds in het blok. Het was nog even spannend wie de hoofdprijs zou winnen, meer dan 500 mensen hadden namelijk een gokje gewaagd wat (samen met giften) voor een grote opbrengst voor de twee goede doelen heeft gezorgd. De rode draad was dus echt een rode draad en ging tot het einde door want om 18:22:13 viel de prijs eruit.

Het was ook de laatste dag waarop de vele Kerststallen in de RK Kerk bekeken konden worden. Het laatste programma voor de afsluiting was de Grote Clown Show. Hierbij vermaakten de kleinsten maar ook sommige volwassenen zich prima. Ditzelfde was ook het geval bij de botsauto’s, de Breakdance, de zweefmolen en alle andere kermisattracties.

Uiteindelijk was het tijd voor het slotwoord van de voorzitter en burgemeester, waarin zij iedereen, de organisatoren en de vrijwilligers, bedankten voor het geweldige feest. Op naar volgend jaar met dan de 27e editie van de Pompdagen.

Foto’s en verslag met grote dank aan onze collega’s van NuHeino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.