wijhe maakt zich op voor de diekdaegen

De negentiende editie van het Wijhese feest start op donderdag 30 augustus om 20.00 uur met de Wiejese Avond. Met dit jaar een spectaculair spel genaamd de Wieje Express, waarbij diverse teams uit Wijhe allerlei spelonderdelen volgen en de onderlinge strijd heftig zal zijn. Voor de muziekliefhebbers is er de Wiejese Top 40, samengesteld door de Wijhenaren zelf. Aansluitend is er een live-act. De toegang is gratis.

Slinger ‘m d’r in

In het Weijtendaal start vrijdag om 14.30 uur de ‘Rabo Seniorenmiddag’. Om 16.00 uur begint in de feesttent op het gemeenteplein het ‘Fietswereld Roy Seine – Kinderprogramma’. Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar ‘Slinger ´m d´r in’ weer worden gehouden in park Wijhezicht. Voor het eerst wordt de ‘Slinger ‘m der in junior gehouden, waarbij de jeugd van 12 tot en met 15 jaar vanaf 14.30 uur de strijd met elkaar aangaat. Om 18.00 uur klinkt het startschot voor de jongeren (vanaf 16 jaar). Als het dan om 20.30 bijna donker is, maken de kinderen in een verlichte stoet en onder begeleiding van showkorps Amicitia een rondje in het centrum van het dorp tijdens de Lampionoptocht. De start is op het Kerkplein achter de draaimolen. De muziek in de feesttent op vrijdagavond staat in het teken van’ Celtic Night’, met als hoofdact Scrum. De entree is gratis, de tent is open vanaf 21.00 uur.

Diekmarkt en Keltisch Festival

De zaterdag begint om 8.00 uur met de ‘Diekmarkt’. Om 10.00 uur start vanaf het gemeentehuis de ‘Kunstroute’. Rond dezelfde tijd begint in Park Wijhezicht ook het Keltisch Festival. Tijdens het ‘Celtic Strongest Man Event’ dat om 12.00 uur start, kunnen deelnemers onderling gaan uitmaken wie zich komend jaar de sterkste man van Wijhe mag noemen. Van 14.00 tot 18.00 uur wordt op het podium in het park Keltische muziek gemaakt door Stac Polly en LQR. De entree is gratis. Zoals elk jaar houdt WZC een waterpolotoernooi in De Welters. De zaterdag wordt afgesloten met een optreden van de groep X-STATIC in de feesttent. De entree is 7 euro, de tent is vanaf 21.00 uur geopend.

Diekdaegenbrunch

De Kunstroute is op zondag vanaf 10.00 uur weer te volgen. Tegelijkertijd maken meer dan 250 deelnemers zich klaar voor het bromfietsspektakel Roessink Kreidler IJsselvallei Toertocht. Dit jaar ook een toertocht van klassieke tractoren en solexen. Rond 14.30 uur zijn de deelnemers van alle toertochten weer terug in Wijhe en zullen hun voertuigen aan het publiek tonen in de Langstraat, Torenstraat en bij de feesttent. In de feesttent begint om 10.00 uur de traditionele Oecumenische Kerkdienst. Van 12.00 tot 13.00 uur is er in de feesttent een ‘Diekdaegenbrunch’. Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het Straatfestival Wijhe van 13.00 tot 17.00 uur. De Wiejese Diekdaegen worden op zondagavond vanaf 19.00 uur afgesloten met een optreden van Fragment, de toegang is gratis. Het volledige programma vind je op staging2.diekdaegen.nl.

Tractorentoertocht

Op zondag 2 september wordt voor de derde keer een klassieke tractoren toertocht gereden in de omgeving van Wijhe. De tractoren verzamelen om 9.00 uur op het parkeerterrein van de Formido om rond 10.30 uur vertrekken ze voor een tocht door het prachtige landschap van Wijhe. Rond 13.30 uur worden de tractoren terug verwacht. Ze zijn dan te bewonderen in de Langstraat, ter hoogte van supermarkt de Boni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.