weer problemen bij rwzi raalte

“De klachten komen van omwonenden van de zuivering en zijn binnengekomen bij zowel gemeente als waterschap. De oorzaak is niet bekend, wel vindt er onderhoud plaats aan de voorbezinktank waarvan de afdekking is verwijderd,” vertelt Warry Meuleman van het waterschap. Maandag is de afdekking van de bewuste tank verwijderd.

“Op dit moment inspecteert het waterschap de zuiveringsinstallatie. Ook worden er monsters genomen van het afvalwater dat via de rioleringen uit de gemeente Raalte naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie stroomt,” vertelt Meuleman.

Het gezuiverde water dat wordt geloosd op de Hondemotswetering wordt ook gecontroleerd. Eerste metingen wijzen uit dat de zuivering minder ammonium uit het rioolwater haalt dan normaal.

In november 2011 kampte de rioolwaterzuiveringsinstallatie ook met problemen. Toen werden er volgens het waterschap toxische stoffen door een bedrijf op het riool geloosd. In eerste instantie werd er naar Beaphar gewezen, maar bewijs daarvoor is nooit gevonden. Uiteindelijk besloten de drie partijen (gemeente, waterschap en Beaphar) de strijdbijl zonder schadeclaims te begraven.

Op de rioolwaterzuivering Raalte komt per uur 275.000 liter afvalwater binnen. Dit afvalwater komt uit de dorpen Raalte, Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Broekland, Haarle, Lemelerveld en Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.