waterschap doet geuronderzoek bij rwzi

Ook wordt gekeken of er op korte termijn maatregelen mogelijk zijn om de overlast te reduceren. Sinds afgelopen dinsdag zijn er klachten over stank bij de rioolwaterzuivering Raalte. De klachten komen van omwonenden van de zuivering en zijn binnengekomen bij zowel gemeente als waterschap. De oorzaak van de stank is niet bekend. Onderhoud aan de voorbezinktank waarvan de afdekking is verwijderd zou een oorzaak kunnen zijn. Deze klus is afgerond en de afdekking wordt donderdag weer aangebracht. Ook kan een onbekende lozing de stank veroorzaken.

Om de oorzaak op te sporen neemt het waterschap monsters van het afvalwater dat via de rioleringen uit de gemeente Raalte naar de rioolwaterzuivering stroomt. Ook bemonstert het waterschap het slib met de bacteriën die het water zuiveren. Het gezuiverde water dat wordt geloosd op de Hondemotswetering wordt uiteraard ook gecontroleerd. Dit water heeft geen negatieve invloed op het watermilieu in de wetering. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer de oorzaak van de stank boven water komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.