Home / archiefcentraal / wat is onze regio toch mooi

wat is onze regio toch mooi

Opinie – Het is midden in de vakantietijd. We trekken er massaal op uit voor vakantie. Vanuit de regio naar elders. Frankrijk is vast weer favoriet. Maar van elders komen ze hier naar toe. “Het heeft hier wel iets weg van Frankrijk, die glooiende weilanden, de kleine dorpjes”, zei een toerist uit het westen.

Thuisblijven is niet altijd even populair. Als je dan weer op je werk komt en je zegt ‘nee, ik ben niet weg geweest’, dat komt toch wat ‘jammer’ over. Of niet? Als je het goed bekijkt, hebben de thuisblijvers het zo gek nog niet gedaan. Wat is onze streek mooi.

Fiets van Zwolle naar Deventer, langs plaatsen als Herxen, Wijhe, Den Nul, Olst, over een prachtig fietspad, dwars door de uiterwaarden. Neem een kop koffie in de schitterende kernen van Ommen en Dalfsen. Wandel daarna langs de Vechttak van De Oude Oever. Pak in Lettele eerst een pannenkoek en wandel dan de bossen in. De Deventer binnenstad, kom daar meer eens om in het buitenland. De NS wandelroute van Wijhe naar Heino komt over ’t Nijenhuis. Onder de rook van Raalte heb je het Boetelerveld en ’t Realaar. Dalfsen staat vol havezaten. De kern van Olst. De Sahara bij Beerze. De Archemer-, Lemeler-, Holter-, Luttenberg.

En wat hebben we dan nog niet genoemd? Je hebt groot gelijk als je thuis blijft op vakantie.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren!

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.