vrijwilligers zorgen voor veiligheid stoppelhaene

De REB zorgt voor de beveiliging rondom het evenement en Rode Kruis en EHBO bemannen de eerste hulp post. Hieronder leest u meer over deze drie organisaties.

De stichting Raalter Evenementen Beveiliging (REB) is een groep gemotiveerde vrijwilligers die in Raalte en omstreken de beveiliging verzorgt van diverse evenementen. De REB is jaren geleden ontstaan op Stöppelhaene, hier verzorgen zij dan ook al jaren de beveiliging.

De REB vrijwilligers oefenen deze taken uit als hobby, meestal gewoon naast hun normale baan. Ze zijn uiteraard in het bezit van een diploma beveiligingsmedewerker of Event Security Officer.

Rode Kruis Salland Midden, ontstaan uit een fusie van Rode Kruis Heino en Raalte, is sinds 1991 actief in de gemeente Raalte. De afdeling bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste leden, met als voornaamste taak de inzet tijdens evenementen. Ook is er inzet voor opvang en verzorging van mensen die door een calamiteit tijdelijk hun woonomgeving moeten verlaten. U kunt de Rode Kruis medewerkers herkennen aan de kleding die voor iedereen herkenbaar is.

EHBO Raalte zorgt al ruim zestig jaar dat deelnemers aan evenementen en sportwedstrijden op een verantwoorde wijze eerste hulp krijgen. Sportverwondingen, wandelletsel, maar ook mensen met hartklachten worden door de actieve EHBO’ers deskundig verzorgd. Tijdens evenementen als Stöppelhaene, Salland Festival en de Sallandse wandelvierdaagse bemannen EHBO’ers van EHBO Raalte de eerste hulp post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.