volle bak maar natte voorstelling lommerrijk

Een fikse hoosbij met onweer en veel hagel en regen heeft zondagmiddag een onverwacht einde gemaakt aan de voorstelling De Hongerige Wolf door het Theaterschip uit Deventer. De voorstellingen bij Amfitheater het Lommerrijk op zaterdagavond en zondagmiddag trokken veel bezoekers.

Het was twee keer een volle bak. Er deden een kleine dertig kinderen mee die op de camping verbleven. Door het Theaterschip was daar ook een workshop wolvenmaskers maken gegeven. Niet alleen de professionele acteurs deden het goed, ook de amateurs vertolkten hun rol met verve.

Zaterdag was er een mooie, sfeervolle en spannende avondvoorstelling waarvan zo’n 300 mensen genoten. Zondagmiddag met weer het zelfde aantal bezoekers op de tribunes werd het theater kort na aanvang van de voorstelling getroffen door een flinke hoosbui met onweer, een hagelbui en veel regen. Het publiek kon schuilen op het podium en onder tenten. De diehards bleven gewoon onder hun paraplu zitten. Zij kregen later de bloemen die voor de acteurs bedoeld waren.

Door de vorm van het theater stond het voor de tribune en achter het podium al snel vol water. Ook de kast voor stroomvoorziening liep vol. Toen het droog werd bleek de stroomvoorziening niet meer te werken en waren geluid en effecten niet meer mogelijk. In overleg werd de voorstelling afgelast.

Het publiek werd uitgenodigd de voorstelling in Nijverdal te bezoeken. Die zijn op 11 en 12 augustus beide keren om 15.00 uur in het Openluchttheater aan de Duivecatelaan1.

Voorzitter Riet Koggel had niet kunnen denken dat haar woorden in de uitzending van RTV Oost, ‘het mooiste dorp van Overijssel’ zo snel bijna waarheid werden. Ze vertelde daar over de geschiedenis van het amfitheater dat eerder een vijver was en zondagmiddag op enkele plekken al weer bijna zover was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.