vitaal salland bezorgd over communicatie

Vitaal Salland maakt zich zorgen over de communicatie in relatie met zaken die raakvlak hebben met de gemeente Raalte en de politieke gevoeligheid hiervan. De partij wil van het college onder andere weten of het college de zorgen herkent, hoe het college de communicatie vorm wil geven en of er een communicatiestrategie is.

“Goede communicatie is van groot belang voor de inwoners van Raalte en Vitaal Salland onderschrijft het beleid van de gemeente Raalte dat informatie helder en transparant dient te zijn binnen het gestelde kader. Over het algemeen vindt VS dat de gemeente Raalte de bevolking correct van informatie voorziet. Overigens is Vitaal Salland wel van mening dat de gemeente Raalte regelmatig onnodig negatief in beeld komt door haar manier van communiceren”, laat Jan Oosterwechel van Salland Vitaal weten in een brief gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

“Wanneer de duidelijkheid in de communicatie regelmatig ontbreekt, kan dit tot imagoschade leiden van de gemeente en tot frustratie en onrust bij de bevolking. In troebel water is het namelijk voor journalisten goed vissen. Het verhaal is naar de mening van Vitaal Salland vaak kraakhelder uit te leggen, maar door een passieve en defensieve houding van het college krijgt de bevolking van Raalte niet die informatie die echt openheid van zaken geeft”, vervolgt Oosterwechel.

“Vitaal Salland erkent dat transparante en integere communicatie niet altijd eenvoudig is en dat hiervoor deskundigheid is vereist. Voor die deskundigheid heeft de gemeente Raalte diverse communicatieadviseurs in dienst.”

Onderwerpen die naar de mening van Vitaal Salland de laatste periode zijn opgevallen in het

kader van onduidelijke communicatie zijn de bezuinigingen (onder andere bibliotheek), Flierefluiter rioollozing, sportvisie, waaronder het zwembad de Tippe en de sluiting VVV winkel/kantoor in relatie met gemeentelijke subsidie. Naar aanleiding hiervan heeft Vitaal Salland enkele vragen aan het college.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.