Home / archiefcentraal / vijftiende rit voor oldtimers bij pompdagen

vijftiende rit voor oldtimers bij pompdagen

Deze jaarlijkse rit voor oldtimers, gehouden op de zondag van het Heinose feest, staat in 2012 voor de vijftiende keer op het programma.

Overigens zal het derde lustrum niet heel uitbundig worden gevierd. In het verleden is wel eens gekozen voor fotoshoots van en interviews met deelnemers, maar dit kost veel tijd. Met het huidige aantal deelnemers (zo’n negenhonderd) is dat geen optie meer. ‘We worden min of meer gestraft voor ons eigen succes’, aldus Vincent Rosendal namens het organiserend comité.

In het jubileumjaar is wel gekozen voor een gezamenlijke tussenstop. Alle deelnemers (auto’s, brommers, solexen, tractoren) komen in de omgeving van Heino bij elkaar en daarna volgt iedereen weer zijn of haar eigen weg. ‘Het is een kort tijdsbestek waarin iedereen elkaar kan treffen, maar het is wel verschrikkelijk leuk om een keer alles op één terrein te hebben.’

Zoals ieder jaar is de start van de Pomptoertocht toegankelijk voor publiek. De diverse oldtimers vertrekken zondag 19 augustus tussen 10.45 en 12.00 uur bij café-restaurant De Veldhoek. De deelnemers worden ’s middags vanaf 14.00 uur terug verwacht in het centrum van Heino voor de grote parade en bezichtiging.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.