vijf dagen feest brouwersplein

Die vijf dagen kan iedereen in het centrum van Raalte genieten van live muziek; van stevige rock tot Nederlandstalig en van een CCR-tributeband tot de oudste smartlappenband van Nederland. Zoals altijd is de toegang steeds gratis. Woensdagavond begint muzikaal gezien lekker stevig met optredens van Harris en Parris, sterke tributebands voor respectievelijk Iron Maiden en Thin Lizzy.

De eerste band is een van de succesvolste hardrockbands ooit. Harris speelt nummers uit het hele repertoire; ‘666 The Number of the Beast’, ‘Iron Maiden’, ‘Powerslave’, ‘Die With Your boots On’ en ‘Fear of The Dark’. Thin Lizzy schreef dankzij de charismatische zanger/bassist Philip Parris Lynott (overleden in 1986) Ierse rockgeschiedenis met ‘Whiskey In The Jar’ en ‘The Boys Are Back In Town’.

Donderdagavond om 9 uur komt Bad Moon in actie op het Brouwersplein. De naam is afgeleid van ‘Bad Moon Rising’, van Creedence Clearwater Revival. Het werk van Fogerty en de zijnen wordt zeker niet geschuwd, maar ook beroemde nummers van Stones, Beatles en Elvis komen voorbij, aangevuld met de echte Nederpopklassiekers. Vrijdagavond wordt het groot feest met de gerenommeerde feest- en partyband ‘Let’s go Bananas’. Van braderie tot bruiloft, van Noorwegen tot Namibië, en van kroeg tot kasteel is ‘Let’s Go Bananas’ een graag geziene gast. De zaterdag op het Brouwersplein staat overdag traditioneel in het teken van het gezellige Bloazersfestival. De deelnemende straat- en dweilorkesten zullen stuk voor stuk hun muzikale kunnen op het hoofdpodium laten zien.

Zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur treedt zanger-entertainer Chris de Roo met zijn Nederlandse repertoire op. Bij zowel de Nederlandse als de Belgische Soundmixshow zette hij al een indrukwekkende Froger neer, in een vol Gooiland zong hij samen met Gordon en Lee Towers, in Ahoy trad hij op in de Nacht van Oranje, op het Museumplein in Amsterdan maakte hij 50.000 bezoekers wild enthousiast. Zaterdagavond komt ‘Hollands Verdriet’, volgens eigen zeggen de oudste smartlappenband van Nederland met als motto ‘Gedeelde smart is halve smart’. Meezingen met ‘De Clown’ van Ben Cramer tot ‘Manuela’ van Jacques Herb en van ‘Stil in Mij’ (Van Dik Hout) tot De Dijk.

Zondagmiddag zal The Serious Moonlight voor het betere pop- en rockwerk zorgen op het Brouwersplein. Met ervaren muzikanten uit de top van de Nederlandse muziekscene brengt de band hits uit de jaren 80 en 90; van Iggy Pop en The Clash tot Herman Brood en Radiohead en van Pat Benatar en U2 tot The Police en Fleetwood Mac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.