Home / archiefcentraal / veldkamp racingteam hageveld grijpt naast top 10

veldkamp racingteam hageveld grijpt naast top 10

Op de Gamma Racingday 2012 greep het Veldkamp Racingteam Hageveld uit Luttenberg jammer genoeg net naast een flink aantal punten. Coureur Jarco Grotenhuis kwalificeerde zich naar een prima dertiende startpositie. Maar hij kwam drie ronden voor het eind van de race ten val in de Geert Timmer bocht, en zorgde voor spektakel voor de 60.000 bezoekers.

Jarco: “Leuk voor die mensen dat ze wat spektakel hebben gezien, maar ik had natuurlijk liever deze race gewoon gefinished. Na twee maanden te hebben stilgezeten was ik blij dat ik op de tiende plaats lag. Ook het kwalificeren verliep goed, al waren de race en de kwalificaties dan wel vroeg op de dag dit weekend, en dat is qua asfalt en bandentemperatuur niet zo gunstig. In Q1 stond ik op de elfde plaats en uiteindelijk werd dat in Q2 een dertiende plaats, ondanks een verbetering van mijn tijd. Eigenlijk mikte op op een startplek in de top 10, maar ik had goede hoop voor de race, tussen de negende en de dertiende plaats zat in de kwalificatie slechts 0,4 seconden.”

Tijdens de start was ik ook goed weg en pakte nog voor de eerste bocht gelijk een paar plaatsen. Ik kwam na de eerste ronde als twaalfde door en kwam in een mooi groepje dat streed om de negende plaats. In de GT probeerde ik na een ronde of twee Wim Theunissen uit te remmen, maar toen merkte ik al dat er in de GT weinig grip was, en dat die manouvre te gretig was. Ik kon kiezen tussen inhouden, of Wim raken, dus koos ik voor het eerste. Door wat kleine foutjes kon ik het groepje daarna niet meer helemaal volgen. Daar bleek toch het gebrek aan rijritme de kop op te steken, dus ik besloot te consolideren en op een tiende plaats te finishen, want ik zag op mijn pitbord dat ik acht seconden los was van Bertus Folkertsma op dat moment op plaats elf.”

“Ik snap ook niet goed wat er gebeurde. Bij het aanremmen van de GT was ik ineens de voorkant kwijt. Misschien dat er toch inderdaad wat troep lag van het Truckstarfestival of van de auto’s op de Gamma Racingdays, ik weet het niet, maar er zijn er dit weekend nog een aantal gevallen op de zelfde manier en dezelfde plek. Gelukkig valt de schade redelijk mee en kijken we alweer vooruit naar de volgende race, tijdens de British Superbike op 23 september, dat wordt echt een spectaculair weekend, en daar ben ik graag bij.”

“Ik wil nog wel graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn team te bedanken en al onze sponsoren, in het bijzonder Bing Bearing en WeKA Data, dat zijn twee nieuwe sponsors die onlangs hebben toegezegd ons team te willen steunen. Dankzij hen zijn we hopelijk in staat dit seizoen naar een goed einde te brengen. Top, bedankt daarvoor!”

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.