veel water drinken op bloedhete stoppelveldrit

De inschrijving voor zestig en dertig kilometer fietsen is net gesloten, maar de eerste negentig kilometerfietsers zijn al weer terug van de Stoppelveldrit. Deze tocht wordt traditiegetrouw gehouden op de zondag voor Stöppelhaene. De organisatie is in handen van de Heinose fietsclub Heikera.

Klokslag 8.00 uur vertrokken de eerste negentig kilometer rijders voor een rondje Hardenberg, met rustpunt vogelpark Lutten. Deze fietsers wilden zo vroeg mogelijk weg, om de hitte voor te zijn. Maar wie om half elf bij zaal Dijk in Lemele langs racete zag de thermometer daar al 30 graden aan geven.

De hitte had geen gevolgen voor het aantal deelnemers. Ruim 600 mensen zijn op de fiets gestapt. Tourleider John Ruiter lette er bij vertrek wel op dat iedereen drinken bij zich had en op de drie rustpunten was er voldoende water om de bidons bij te tappen. Ruiter: “Ik had de tocht gisteren op het heetst van de dag ook nog even gefietst. Voluit. Toen heb ik bepaald dat het wel kon.”

Groepen die dat wilden, konden vanwege de hitte ook vóór 8.00 uur al weg. Twee groepen hebben daar niet veel winst uit gehaald. In de ene groep brak een renner bij een valpartij zijn sleutelbeen. De andere groep reed twee keer lek en dat kost ook een hoop tijd.

In de vooraankondiging schreven we al waar de routes naar toe gingen en waar je kon pauzeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.