veel kinderactiviteiten tijdens stoppelhaene

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer genoeg te doen voor kinderen tijdens Stöppelhaene. Naast het bezoeken van de kermis, het bekijken van de optochten en genieten van de straatartiesten, kunnen de kids ook zelf aan de slag.

Op vrijdag 24 augustus kun je van 13.00 tot 16.00 uur meedoen met de Kinderolympiade in de Feestfabriek op het Stöppelveld. De kinderolympiade is al meer dan 37 jaar een traditie. Dit jaar zijn de kinderspelen in de cartoonsfeer. Ouderwetse gezelligheid voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. Zo kun je deelnemen aan koe-melken, ring-gooien, vissen, eieren zoeken, sjoelen, blok stapelen, biljarten, knikkeren, kegelen en nog veel meer. Met meer dan 25 spelen strijden de kinderen om de bekers en medailles. Maar ook hier geldt de Olympische gedachte: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’.

Zoals elk jaar worden de kinderen weer verwend met limonade, ijsjes en surprises. Deelname kost een euro per kind, meer informatie vind je op staging2.stoppelhaene.nl. Aan het eind van deze spelmiddag is er buiten op het grote stoppelveld podium wederom een grandioze muzikale act met Monique Smit en Tim Douwsma.

Kinderochtend

Een dag later, op zaterdag 25 augustus, wordt in de Sallandse Herberg op het Stöppelveld van 10.30 tot 11.30 uur de Kinderochtend gehouden. Na enkele jaren Dolf Moed, heeft de organisatie dit jaar voor een andere kinderanimator gekozen. Dit is niemand minder dan Clown Docus. Deze malle man is niet zomaar een clown. Mat Claassen komt binnen als een ‘gewone meneer’. Wanneer hij vertelt dat de clown zojuist de kamer is binnengewandeld, geloven de kinderen hem natuurlijk niet. Hij heeft geen rode neus, geen clownsjas aan en bovendien draagt hij geen flapschoenen! Mat luistert naar het commentaar van de kinderen en transformeert zo langzaam maar zeker in een clown die aan al deze uiterlijke kenmerken voldoet.

De spontane manier waarop de kinderen zélf zorgen voor deze transformatie, geeft een hilarische en betrokken sfeer vanaf het begin van de voorstelling. Daarnaast creëert het een zekere mondigheid bij het publiek, die Mat Claassen ook gedurende de rest van de show veelvuldig gebruikt. Als clown heeft Mat Claassen namelijk een methode ontwikkeld om clownerie, educatie en coaching vloeiend met elkaar te verenigen. De voorstelling is voor kinderen tot 12 jaar.

Kinderactiviteiten in centrum

Zaterdagmiddag zijn er van 12.00 tot 17.00 uur, tijdens de braderie, diverse kinderactiviteiten in het centrum van Raalte. Pavarini is een bruisende circusclub, vol met talenten en verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens Stöppelhaene geeft de club een aantal optredens en uiteraard kunnen de kinderen het ook zelf eens proberen en zich eens helemaal inleven als circusartiest. Uiteraard zal alles onder begeleiding gaan van ervaren ‘artiesten’.

Ook zal er deze dag bij het Kulturhus voor de kleinsten een leuke zweefmolen klaar staan. Alle kinderen van 4 tot en met 9 jaar kunnen zich de hele middag lekker laten uitwaaien in deze fantastische zweefdraaimolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.