van alles te koop langs de weg

Het is weer voor een toeristisch stukje rondfietsen, zo liet een campinggast uit de regio ons weten, en dat had ie gedaan ook. Met alle plezier. Want wat ie ontdekt had, was dat hij met zijn rondje de dagelijkse boodschappen bijna bij elkaar kon sprokkelen.

Van alles was de man tegen gekomen en hij was blij dat zijn vrouw een paar grote fietstassen mee had genomen. Honing, jam, lelies, een giertank, een antieke kar vol hooi, sperziebonen, pompoenen… En je kon het allemaal gewoon allemaal aan de weg betalen in een kassa die ernaast stond. Dat gold natuurlijk niet voor die giertank en andere grotere zaken, maar onze tipgever was vooral verrast over het vertrouwen dat we aan deze kant van Nederland in elkaar hebben.

Naast de dagelijkse boodschappen was de vakantieganger uit het westen des lands ook boerenlandijs tegengekomen. Vraag van hem aan de redactie: boerenlandijs, wat is daar anders aan dan ander ijs? Komt alle ijs uiteindelijk niet van het boerenland? Daar zou de man in kwestie zo maar eens gelijk in kunnen hebben..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.