twintig procent meer leden voor heikera

Elk jaar weer blijkt de Tour de France de interesse in de fietssport te vergroten. De fietsacties op Alp d’Huzes zijn al jaren volgeboekt. Je waant je een Wiggins of een Cavendish. De Overijsselse heuvelrug oefent een enorme aantrekkingskracht uit op fietsliefhebbers. Niet alleen racefietsers maar ook ATB’ers bevolken massaal de Overijsselse ‘bergen’. Ook de Heinose Fietstoerclub Heikera profiteert van de belangstelling. Na succesvolle Open Wielerdagen in 2011 en 2012 is het aantal leden van gegroeid tot 170, een toename van bijna 20 procent.

Toerfietsen is een vorm van fietssport zonder wedstrijdkarakter; heerlijk buiten sporten, maar wel op zoek gaan naar je sportieve grenzen. In groepsverband fietsen is ook leuk. Denk maar aan de sociale contacten en de morele druk om bij minder weer toch je fietsmaatjes op te zoeken. FTC Heikera heeft voor elk wat wils. Je kunt fietsen bij recreanten en/of sportievelingen. De groep recreanten fietst elke zaterdagmorgen, zondagmorgen of woensdagavond achter vaste voorrijders gevarieerde tochten van twee uur. De gemiddelde snelheid bedraagt op zaterdag zo’n 25 km/uur.

Op zondag en woensdag circa 30 km/uur. De groep Sportievelingen fietst op donderdagavond 60 kilometer in een behoorlijk tempo (gem. 35 km/uur). Om beurten fietst men op kop. De ATB-groep van Heikera is inmiddels op gang en traint zowel op zaterdagmiddag als maandagavond gedurende enkele uren.

Ook in 2012 en 2013 beloont Heikera haar nieuwe leden met waardebon van 25, te besteden bij hoofdsponsors BikeLife of Seine Wonen in Heino. Zij zijn dus van harte welkom en dat geldt zeker óók voor dames. In 2013 houdt de club begin april weer een Open Wielerdag. Een ideale gelegenheid om ontspannen kennis te maken met toerfietsen in clubverband. Maar je kan ook zo maar vrijblijvend aansluiten op bij een van de trainingen.

Uiteraard blijven bij Heikera de recreatieve fietsers welkom. Zij krijgen ook de komende maanden de kans deel te nemen aan een van de fietstoertochten. In seizoen 2012 staat nog één toertocht op het programma, namelijk de Nazomertocht (20-40 km) voor ‘dikke banden’ vanuit Heino op zondag 16 september. Van oktober t/m maart 2012 houden de leden hun conditie op peil op de wekelijkse spinningavond bij Vital Centre Heino. In dezelfde maanden blijft de zogenaamde wintergroep, ijs en weder dienende, op zondagmorgens fietsen over de Overijsselse Heuvelrug.

Facebook en Twitter

Op social media kun je snel fietservaringen delen. Tevens vind je er foto’s van trainingen en toertochten. Ook gps zijn intrede heeft gedaan. Op de Facebook-pagina van Heikera staan bijvoorbeeld de route van een trainingsrit, de snelheden, de hartslag en dergelijke. Voor uitgebreide informatie over Heikera kun je terecht op staging2.heikera.nl. Twitter: @FTCHeikera. Facebook: Fietstoerclub Heikera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.