Home / archiefcentraal / tweede weekend september giet loss feest

tweede weekend september giet loss feest

“Gouden kans voor het inbrekersgilde. Het tweede weekend van september loopt heel Salland weer uit voor het Giet Loss Feest 2012.” Zo kondigt de organisatie van het feest in Heino hem aan. “Tentje, bandje, biertje zouden ze in Broekland zeggen. Daar is dan ook niets aan gelogen.”

“Drukste dag van het jaar,” aldus Willie van der Vegte (55), buurtbewoner van de Verversweg. Willie is een enthousiaste jaarlijkse bezoeker. Net zoals Taco Reimert (20) eveneens Heinoër in hart en nieren en jaarlijks bezoeker van het feest. Als er wordt gevraagd naar wat er zo speciaal is aan het feest zijn de twee duidelijk. “De sfeer. De sfeer is altijd goed. Gemoedelijk keujer’n met een pilsie in de hand.”

Beide bezoekers zijn vaste gast sinds 2008 van het feest dat zijn eerste lustrum viert. “Het blijft maar groeien.” Merkt Taco op. Waar je eerder voornamelijk Heinoërs zag, is nu heel Salland vertegenwoordigd. “Dan spreek je ook nog eens wat andere vrouwen.” Voegt hij daar aan toe.

Door de strakke organisatie zijn er dan ook nooit problemen. “Een feest waar ik mijn kinderen met een gerust hart naar toe stuur.” Zegt Willie met een lach. Taco lacht mee: “Wij moeten een beetje op Willie passen in plaats van andersom!”

Als we navraag doen bij de organisatie, vriendengroep ’t Giet Loss Heino, wordt ook hier met groots enthousiasme verteld over de tent, de band, en het biertje. “Een grote uitdaging, maar als elk jaar je verwachtingen weer ruim worden overtroffen is het super leuk om te doen!”

Zaterdag 8 september gaan de deuren om 20.00 uur open. Dit jaar is er weer wat nieuws: de groep gaat bussen regelen voor vriendengroepen die graag willen komen, gratis. “Nog nooit een incident geweest en dus geen reden om niet te gaan,” aldus de organisatie.

Weet jij je vrienden enthousiast te maken voor het Giet Loss Feest. Dan regelt de organisatie een gratis bus voor jou en je vrienden. Bij een opgave van 25 personen mag contact worden opgenomen met gietlossfeest@hotmail.com. Stuur dan een Excel bestand met de namen van de personen mee en laat je gegevens achter. ’t Giet Loss Heino neemt dan contact met je op en er zal overleg zijn over de exacte uitvoering. Dit kan tot uiterlijk 1 september gezien het organisatorische tijdsbestek.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.