tropische omstandigheden op vierde pompdag

De meeste standhouders van Daggie Old Heino waren alweer vroeg opgestaan om de beste plekken te weten te bemachtigen buiten het centrum. Sommigen vertelden al trots dat zij rond zes uur vanochtend hun plaats op de rommelmarkt aan de Emmastraat of Prinses Wilhelminastraat wisten te bemachtigen. Er was echt van alles te koop van Aquaria tot en met een hele hoop schoenen en van allerlei boeken tot en met echte speelgoedtrekkers.

In het centrum was er ook genoeg te beleven en was het kramenaanbod er niet minder divers op. Er werd volop gevlochten aan de manden, konden de kniepertjes niet verser gemaakt worden, waren er verschillende muziek optredens van verschillende muziekkorpsen uit de buurt en nog veel meer. Kortom er was genoeg te beleven qua kraamaanbod in de kom van Heino.

In de ochtend konden de echte vroege vogels hun plezier beleven aan de jaarlijks terugkerende kaskraker van een evenement, de ludieke Bingo. Terwijl aan de ene tafel de mensen nog bij aan het komen waren van afgelopen nacht werd er aan de andere tafel al fanatiek “Bingo” geroepen. De prijzen waren niet mis, zo konden er verschillende waardebonnen, gevulde boodschappentassen en nog veel meer gewonnen worden. Een wel heel bijzondere prijs, was een ter plekke gegeven massage door de ‘Klepdeuz’n’. Gelukkig kreeg de winnaar ook nog een waardebon voor een ‘echte’ massage.

Tijdens de traditionele broodmaaltijd in klederdracht, georganiseerd door de werkgroep Folklore van Omheining, waren als vanouds Burgemeester Piet Zoon, de voorzitter van stichting Heino Frans van Hees en de wijkagent Herman Rienties net als andere belangrijke kopstukken aanwezig.

Om 13:30 uur startte in het Hof van Rakhorst ‘Heino heeft jong talent’. Dé kans voor de Heinose jeugd om te alles uit te kast te halen. Om 13:00 uur was het in de RK Kerk tijd voor Gregoriaanse gezangen.

Zo’n twee uur later ging het dak er bijna letterlijk af in het Hof van Rakhorst, het welbekende meezingspektakel ‘Heino zingt mee’ ging van start. FC Lappen wist de zaal helemaal mee te krijgen en iedereen zong uit volle borst mee met nummers zoals: “Als de morgen is gekomen”. Terwijl het publiek voorzien werd van rozen om helemaal in de sfeer te komen voor het nummer dat over rozen ging. Stond datzelfde publiek even later te spelen op zijn of haar eigen opblaasgitaar voor een nummer van Normaal. Kortom een prachtig evenement met diverse muziek, maar ook zeker diverse optredens van het publiek.

Toen liep het alweer gauw in de late uurtjes. Kon men nog genieten om van de “Bok ‘m d’r op”-party bij oortwijn. Terwijl de band Manilla de muziek verzorgde in het Hof van Rakhorst. Bij de Baron wist DJ Renzo de muziek weer mooi aan elkaar te knopen en bij Marktzicht werd een echte Hollandse avond georganiseerd. Een echte Apres-ski party, met een optreden van Duo Feestlift en met medewerking van Jambalaya. Bij Oortwijn liet Q5 zich ook nog even horen. Terwijl iets verderop aan de Statenweg om 22:30 uur weer de lucht verlicht werd door het prachtige vuurwerk.

Onze collega’s van NuHeino maakten foto’s en dit verslag van de avond. Kijk voor alle foto’s en verslagen op staging2.nuheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.