trekkerslep spel van gewichten en luchtdruk

Aan de Zuidwijklaan in Raalte – bij kruispunt Bos – wordt zaterdag (vandaag) bepaald wie de beste trekkerslepper van Salland is. Winnaars van de voorrondes die het hele jaar overal in de regio gehouden werden, strijden er om wie het spel van gewichten en luchtdruk het best speelt.

Want dat is trekkerslep: een spel van gewichten en luchtdruk. William van Loohuizen, voorzitter van de trekkerslep legt uit: “Het mooiste is als je de voorwielen van de trekker net een stukje van de grond krijgt, zodat de kracht volledig op de achterbanden komt. Als je op die achterbanden de juiste spanning hebt gezet, krijg je het beste contact met de baan en trek je de sleepwagen het verst weg. Bij een natte baan moet je veel profiel op de band hebben, bij een droge baan minder. Maar niemand heeft hier een extra set banden bij zich, dus de deelnemers moeten het vooral hebben van de gewichten voor en achter de trekker, om daarmee die voorbanden precies zover van de grond te krijgen als dat zij wenselijk achten.”

Vanwege verschillende categorien zijn de motoren van de concurrenten allemaal even sterk en “de techniek in de sleepwagen zorgt er voor dat iedere deelnemer precies dezelfde omstandigheden achter zijn trekker heeft hangen.” Het is dus bepaald niet van maar even op die trekker gaan zitten en dan kijken hoever je de sleepwagen achter je mee kunt trekken.

Wie de tactiek wil aanschouwen, of wie gewoon naar die ronkende trekkers wil kijken, kan nog tot 18.00 terecht aan de Zuidwijklaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.