tractorgeweld op stoppelhaene

Tijdens een twintigtal voorrondes hebben de deelnemers zich kunnen plaatsen voor de finale. In klassen varierend van 2600 tot 12000 kilo strijden de deelnemers om de prijzen. Niet alleen standaardtractoren zullen aan de start verschijnen, maar ook laten de zwaar opgevoerde tractoren zien wat ze kunnen. Dat gaat dan meestal ook gepaard met de nodige decibellen. Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat de tractoren de sleepwagen zo ver mogelijk over de baan honderd meter lange baan slepen.

De sleepwagen geeft tijdens de trekpoging steeds meer weerstand, totdat de tractor tot stilstand komt.

De sleepwagen die wordt ingezet is eigendom van de Stichting Trekkerslep Stöppelhaene en is in eigen beheer gebouwd in 2008.

Degene die de grootste afstand in de klasse aflegt mag zich een jaar lang Stöppelhaene kampioen noemen en mag dan ook volgend jaar die titel komen verdedigen. Ook de Sallandse Boer en de Oogstkoningin met haar Hofdames zullen een poging wagen een Full Pull te behalen. Afgaande op vorige jaren is dit voor hen een ervaring die zij niet zullen vergeten.

Iedereen is welkom om dit spektakel mee te maken. Voor de allerkleinste bezoekers is er een springkussen aanwezig, zodat vader en/of moeder rustig de wedstrijd kunnen volgen. Tevens is er catering aanwezig. Nieuw dit jaar is een miniaturenkraam met diverse schaalmodellen van misschien wel de tractoren die je voorbij ziet komen.

Locatie: Burgemeester Zuidwijklaan, nabij kruispunt Bosch (N35/N48)

Aanvang: 9.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.