theater op de haere

Zondag 12 augustus staat het culturele programma van brasserie “En Progresse” in het teken van theater. Twee afstudeervoorstellingen van de landelijk bekende theaterschool De Trap zijn naar Olst gehaald. Ze zijn te zien in onze unieke lokatie Havezate de Haere.

De zalen van de havezate uit 1539 vormen het decor van Eeuwige Reiziger, een voorstelling over afscheid en reizen. De tweede voorstelling versterkt het geheimzinnige karakter die bij het betreden van een kasteel als De Haere vanzelfsprekend aanwezig is. Mogen we hier eigenlijk wel komen… Dan doen we het maar zonder kus.

Het bijwonen van beide voorstellingen kost 5 euro inclusief een consumptie.

Aanvangstijd 14.30 uur.

Havezate de Haere is te vinden aan de Haereweg 4 in Olst.

Eeuwige reiziger van Thijs Ruardi

Wanneer Martin, de beste vriend van Vincent en Emiel overlijdt, besluiten ze een laatste reis te maken naar het eiland waar ze zo vaak kwamen, Terschelling. Vincent en Emiel vertrekken in een roeiboot. Samen met de as van Martin. Martin had dat machtig mooi gevonden.

Dan doen we zonder kus van Chantal Dalm

Kom maar achter mij aan.

Jullie moeten wel stil zijn,

Want iedereen slaapt.

Wacht hier. Ik ben zo terug.

Een bezoek aan landgoed de Haere is deze zomer de moeite waard. Het eeuwenoude landgoed tussen Olst en Deventer ligt er prachtig bij. De Havezate uit 1559, de verbazingwekkende bunkers in het bos, de folly en de zonnewijzer. Hier mag u dus de slotgracht oversteken. Bij de statige deur wordt u waarschijnlijk al gastvrij ontvangen door de beheerders van brasserie “En Progresse”.

In de voetsporen van eerdere bewoners als roofridder Roderick van Voorst, Johan van Oldeneel, Jan van Suchtelen of Pierre Gustave Vôute kunt u plaatsnemen in de spiegelzaal, de bordeskamer of bij zonnig weer op het prachtige bordes aan de voorkant van de Havezate. Koffie, thee, een heerlijk broodje of een glas wijn. U waant zich even in een kasteel in Frankrijk. Als u geluk heeft valt u midden in een optreden van een artiest of kunt u bijzondere kunst bekijken. Want Havezate de Haere heeft een uitgebreid cultureel programma deze zomer.

Zie ook staging2.enprogresse.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.