sw4d komt met eigen trainingsprogramma

Aan de vooravond van het eerste lustrum lijkt de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) echt de status van professioneel evenement te hebben bereikt. Tenminste, voor zover het die mijlpaal in de afgelopen jaren al niet had bereikt. De SW4D heeft nu namelijk haar eigen trainingsprogramma in het leven geroepen. Wie graag één dag of meerdere dagen achtereen wil deelnemen aan de 20 kilometer van de SW4D kan zich nu opgeven voor ‘SW4D Fit!’.

De organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse weet dat je niet van de ene op de andere dag een ervaren wandelaar bent. En dat de meeste mensen wel graag willen wandelen, maar dat ze aanhikken tegen een afstand van 20 kilometer. Zoals het gaat bij langeafstandswandelingen draait alles om een goede voorbereiding. Met ‘SW4D Fit!’ ondergaan beginnende wandelaars een trainingsprogramma van 6 weken. Ze worden dan begeleid door de ervaren wandeltrainer Jan Jonkman uit Luttenberg en sportmasseur André Nijenhuis uit Heeten, tevens vrijwilligers bij de SW4D. Zij staan garant voor een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus.

Het programma start op zaterdag 8 september met een kennismakingsdag bij sportschool Vital Centre in Raalte. Vervolgens wordt in zes wekelijkse sessies geschaafd aan de wandeltechniek. Belangrijk is natuurlijk dat er op een bewuste en blessurevrije manier aan conditie en gezondheid wordt gewerkt. SW4D Fit! eindigt met de deelname aan de Sallandse Wandelvierdaagse die van 23 tot en met 26 oktober 2012 vanuit Raalte wordt georganiseerd.

De kosten voor deelname aan SW4D Fit! kunnen dankzij een bijdrage vanuit het programma ‘Raalte Gezond!’ teruggebracht worden tot 30 euro. En daar krijgen de deelnemers ook nog heel veel voor terug. Naast de kennismakingsdag en de zes wekelijkse trainingen ontvangen ze een T-shirt, worden ze ingeschreven voor de Sallandse Wandelvierdaagse en ontvangen ze een herinnering. Een extra optie is een vitaliteitscheck bij Vital Centre. Speciaal voor SW4D Fit!-deelnemers wordt deze aangeboden voor 20 euro in plaats van de gebruikelijke 50 euro. Partner Salland verzekeringen biedt haar verzekerden een extra korting van 2,50 euro aan.

Er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden via maaike@sw4d.nl. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging van uw inschrijving en alle informatie over SW4D Fit!. Voor meer informatie kijk op staging2.sw4d.nl. Voor vragen kunt u mailen met maaike@sw4d.nl of bellen met 06 33 79 80 79.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.