Home / archiefcentraal / studenten leren fietsen bij summercamp

studenten leren fietsen bij summercamp

Hun eerste kennismaking met Nederland.

Het High School Holland programma biedt jongeren tussen de 15 en 18 jaar de mogelijkheid een aantal maanden of een schooljaar kennis te maken met Nederland en hier naar de middelbare school te gaan. Tijdens de oriëntatieweek in Heino maken de studenten kennis met elkaar, krijgen ze meer informatie over Nederland en ondernemen ze natuurlijk allerlei gezellige activiteiten.

Zo organiseert Travel Active voor de studenten een ‘Challenge Run’, een speciaal hindernisparcours ter land, ter zee en in de lucht! In de ochtend hebben de studenten de gehele week Nederlandse les van docenten en leren ze over de Nederlandse, maar ook elkaars cultuur. Aangezien Nederland echt een fietsland is, zullen de studenten ook moeten leren fietsen. Dit staat voor donderdag op het programma, samen met het oogstfeest in Raalte. Hier gaan een kleine zestig personen per fiets naartoe om Stöppelhaene te vieren. Kijk dus niet vreemd op wanneer je een grote groep buitenlandse jongeren op het oogstfeest ziet rondlopen.

Op zaterdag 25 augustus ontmoeten de studenten hun Nederlandse gastgezin, dat hen gedurende hun verblijf in Nederland een warm thuis zal bieden. Voor enkele studenten zoekt Travel Active nog een gastgezin, dat openstaat voor een onvergetelijke culturele uitwisseling. De studenten worden nu opgevangen in een tijdelijk gastgezin, maar het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk terecht kunnen bij een gastgezin voor de hele periode dat zij in Nederland verblijven.

Heb je interesse om een stukje buitenlandse cultuur in huis te halen en deze student kennis te laten maken met Nederland? Kijk dan op www.travelactive.nl/high-school-holland. Hier stellen de studenten zich aan jouw voor. Bellen kan ook met telefoonnummer 0478-551900 of stuur een e-mail met eventuele vragen naar highschoolholland@travelactive.nl

Lees ook

Speculaasactie van PCA Kwiek

RAALTE – De handbalsters van PCA Kwiek in Raalte gaan maandag 25 oktober vanaf half …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.