stralende derde dag van de pompdagen

’s Middags kon iedereen bieden op de meeste uiteenlopende spullen tijdens het Erfhuus. Van een set tuingereedschap tot glazen en van een solex tot aan de handbalkantine, voor ieder wat wils. Heel wat mensen kwamen op deze veiling af om een mooie koop te doen.

Tegelijkertijd was er in de kom van het dorp een spannende strijd bezig tussen diverse vriendengroepen. Op het inmiddels bekende Heino’s spellencircuit werden heel wat onderdelen afgelegd, van hangen boven een bak water tot het naar beneden glijden van een schans. Iedereen vermaakte zich uitstekend en met de warmte vielen de water gerelateerde onderdelen goed in de smaak.

Nieuw binnen het programma van de Pompdagen waren de door stichting OEIH georganiseerde grasbaandraverijen aan de Molenweg. Een heleboel paarden konden zich hier als snelste bewijzen tijdens meerdere rondes. Zowel met aan karretje erachter als zonder. Het publiek was erg enthousiast en wedden werd er volop gedaan. Dat dit een serieuze bezigheid was bleek wel uit de precisie waarmee dit gebeurde. Alles werd nauwkeurig vastgelegd en de resultaten werden verzonden naar andere wedkantoren, waaronder in heel Nederland maar ook in Brussel en Munchen. Soms gingen de paarden nek aan nek, een fotofinish bood dan uitkomst.

Kenmerkende onderdelen op de vrijdagavond zijn natuurlijk de Stoelendans, Loop naar de Pomp en Petit Mont Martre. Onder begeleiding van Ons Genoegen vond de steeds spannender wordende stoelendans rondom de kerk plaats. Jong en oud vermaakte zich hier prima. Aansluitend werd het startschot gegeven voor vijf kilometer van de Loop naar de Pomp. Kort daarna volgde ook de start van de tien kilometer. Veel hardlopers trotseerden de warme temperaturen en zette hun beste beentje voor. Ook CDA-Kamerlid Eddy van Hijum uit Laag Zuthem deed mee. Alle uitslagen van deze hardloopwedstrijd zijn hier te vinden. Aan de Stationsweg 23 was voor de lopers dit jaar een extra mogelijkheid om water te drinken.

Met een lekker glas wijn en andere typische Franse producten bevond men zich op het Kloostermashof in Franse sfeer. Geheel aangekleed met Franse muziek en kledij genoot iedereen van Petit Mont Martre.

De avond ging als vanouds verder met de kermis maar ook bij Oortwijn was het druk, hier vond namelijk een optreden van de band Jetset plaats. Ook bij de Baron en Marktzicht was vertier te vinden. In het Hof van Rakhorst speelde de band ‘Beat It On Tour’ uiteenlopende nummers en danste het publiek volop.

Onze collega’s van NuHeino maakten foto’s en dit verslag van de avond. Kijk voor alle foto’s en verslagen op staging2.nuheino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.