straatfestival wijhe pakt uit

De organisatie heeft een gevarieerd gezinsprogramma weten samen te stellen, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren en een financiële bijdrage van de gemeente Olst-Wijhe.

Het programma telt dit jaar maar liefst tien straatacts, waaronder der Baloenenknakker (Ruut van Hooft), een maffia goochelact, een mimeartiest, drie kostelijke typetjes van René de Brouwer en een steltenact van het plaatselijke Theater Lokate. Zelfs een internationale topattractie: Noah Chorny (Engeland) met een variëténummer op maar liefst zes meter hoogte.

Verder kan de jeugd genieten van een Sprookjestheater en komen de muziekliefhebbers aan hun trekken bij de optredens van Popkoor Fitis, Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid en niet te vergeten de swingende muziek van The Full Minties, rock & roll uit het Groningse land.

Jaarlijks trekt de show van klassiekers veel bekijks: niet alleen honderden brommers en solexen, maar ook ruim 30 tractoren staan in de Langstraat opgesteld. Alle deelnemers rijden ’s morgens eerst een toertocht in de omgeving van Wijhe. De kramen van de diverse verzamelaars en hobbyisten hebben nooit over belangstelling te klagen, dit jaar met bijzondere verzamelingen van verzamelaarskring SamZam.

Aan het begin van de middag zijn er bij de feesttent modeshows van winkeliersvereniging AWO (om 13.30 en 14.30 uur), gevolgd door een muziekprogramma in en buiten de feesttent met vanaf 15.30 uur Woodwork. Ook op de terrassen is lifemuziek aanwezig. De Kunstroute van kunstenaarsforum ‘t Sal, de kermisvermakelijkheden op het naastgelegen Marktplein, een gedeeltelijke winkelopenstelling en de gezellig ingerichte terrassen maken de eerste zondag van september in Wijhe tot een trekpleister voor het gehele gezin. De laatste dag van Diekdaegen wordt in stijl afgesloten met een optreden van de band Fragment (vanaf 19.00 uur in de feesttent).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.