stoppelheane zoekt voorzitter via praalwagen

Het verschil tussen voorzitter zijn en ‘voorzitten’ in een drankkeet is op de wagen een beetje door elkaar gehaald, en misschien is daarmee een van de belangrijke eigenschappen van de nieuwe voorzitter ook wel verteld: je moet goed in de Sallandse gemeenschap passen.

De Bonkelaar komt ook met een actueel onderwerp: Ze hebben de ‘Bonkelaar Stoppelhaene(n) Ride’ op een wagen uitgebeeld, uiteraard met een knipoog naar Leontiens Ladies Ride.

Niet helemaal actueel, mar zeker wel politiek getint is de wagen van de familie Ten Kulve. De Gemeente Raalte heeft in 2011 ruim een kwart miljoen euro uitgegeven aan oud bestuurders, heeft deze familie berekend. Dat heeft de familie in een praalwagen op de korrel genomen

De Kloosterhoek uit IJsseldijk heeft ook en actueel thema: In het jaar van de bij heeft deze groep een wagen gebouwd waarop het bijenleven op een ludieke manier wordt uitgebeeld.

De Hoolter Korhanen zijn er ook met een wagen. Het zijn leden van het zangkoor waar de Sallandse Boer ook bij zingt.

Vriendengroep Roalter Wille neemt het scharrelvarken mee naar de optocht. Een beetje verdraaid is het allemaal wel. Want het schareelvarken is niet ene in de modder wentelend dier, het is meer op zoek naar een scharreltje.

HEMD is een wagenbouwersgroep van Hekking, Essink, Marsman en (van) Dartel. Ze deden een paar jaar niet mee aan de optocht, maar komen dit jaar terug met ‘de trein van Stöppelhaene’ die altijd door blijft rijden, crisis of niet.

Een reeks Drentse wagens doet mee met het thema ‘Uitvindingen’. Ze hebben dus geen oogstthema. Dat komt omdat ze in hun Drentse omgeving ieder jaar een achtkamp houden, over meer weekenden, met acht thema’s. Bijvoorbeeld een culturele avond, een dartcompetitie, een veekeuring en dus ook een praalwagenoptocht. Dit jaar was het thema van de optocht ‘uitvindingen’. Het is iedere keer verplicht oogstproducten te gebruiken. Daarom mogen ze mee doen aan de optocht.

De Knapenklinkers uit Raalte vestigen de aandacht op het feit dat er steeds meer koeien weer in de wei te zien zijn. De Roalter Kaante heeft ook een plattelandsthema: Landbouwexport houdt onze economie in het leven, zegt hun praalwagen.

Scouting Raalte staat ook stil bij het leven op de boerderij. Met koeien, kippen, paarden en varkens houdt de boer zich bezig. Het is elke dag een puzzel om de boel draaiende te houden.

Meer wagens, loopgroepen, kindergroepen en fanfares zijn vanaf 14.00 uur in de Raalter straten te zien. Salland Centraal nam alvast een kijkje tijdens het opstellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.