stank rwzi veroorzaakt door lozing

Om te onderzoeken welke stoffen er in welke hoeveelheden in de lucht aanwezig zijn, heeft een gespecialiseerd bureau vrijdag aanvullend geuronderzoek gedaan. De resultaten bevestigen eerdere waarnemingen van de brandweer die geen risicovolle gassen aantrof. De vraag blijft echter wel bestaan welke stoffen de sterke, penetrante, zure geur hebben veroorzaakt. Het gespecialiseerde bureau heeft daarom onderzoek gedaan naar meerdere uiteenlopende stoffen. De resultaten hiervan worden begin volgende week verwacht.

Onderzoek bevestigt het vermoeden dat de stankproblemen zijn veroorzaakt door een onbekende lozing op de riolering waarvan het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Raalte stroomt. Door de lozing heeft het zuiveringsproces deze week schade opgelopen en kwam op de rioolwaterzuiveringsinstallatie veel stank vrij. Op dit moment herstelt het zuiveringsproces zich goed, meldt het waterschap.

Het waterschap heeft op verschillende locaties monsters uit de riolering genomen om de eventuele bron van de problemen op te sporen. De monsters worden geanalyseerd in het laboratorium van het Waterschap Groot Salland om mogelijke sporen naar de lozing te kunnen traceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.