Home / archiefcentraal / stank rwzi veroorzaakt door lozing

stank rwzi veroorzaakt door lozing

Om te onderzoeken welke stoffen er in welke hoeveelheden in de lucht aanwezig zijn, heeft een gespecialiseerd bureau vrijdag aanvullend geuronderzoek gedaan. De resultaten bevestigen eerdere waarnemingen van de brandweer die geen risicovolle gassen aantrof. De vraag blijft echter wel bestaan welke stoffen de sterke, penetrante, zure geur hebben veroorzaakt. Het gespecialiseerde bureau heeft daarom onderzoek gedaan naar meerdere uiteenlopende stoffen. De resultaten hiervan worden begin volgende week verwacht.

Onderzoek bevestigt het vermoeden dat de stankproblemen zijn veroorzaakt door een onbekende lozing op de riolering waarvan het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Raalte stroomt. Door de lozing heeft het zuiveringsproces deze week schade opgelopen en kwam op de rioolwaterzuiveringsinstallatie veel stank vrij. Op dit moment herstelt het zuiveringsproces zich goed, meldt het waterschap.

Het waterschap heeft op verschillende locaties monsters uit de riolering genomen om de eventuele bron van de problemen op te sporen. De monsters worden geanalyseerd in het laboratorium van het Waterschap Groot Salland om mogelijke sporen naar de lozing te kunnen traceren.

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.