sp voorzitter reageert op vertrek misha

Voorzitter Ellen van den Berg van de SP-afdeling Raalte betreurt het vertrek van Ben Misha uit de gemeenteraadsfractie van de socialisten. “Het is heel jammer, maar we blijven in gesprek.”

Misha maakte onlangs zijn vertrek uit de raadsfractie bekend, omdat hij zich gecensureerd, onderdrukt en ‘als een klein kind behandeld’ voelde. Volgens Van den Berg komt zijn onvrede echter voor een groot deel voort uit miscommunicatie. “Nederlands is niet zijn moedertaal en dat is best lastig. Daardoor komen de dingen bij hem misschien wel iets anders over dan ze bedoeld zijn. Dat is mijn mening, maar ik kan niet in zijn hoofd kijken.”

“Ik heb Ben inmiddels gesproken en ik weet wat hem dwars zat.” Dat was onder meer het intrekken van een brief van Misha aan burgemeester Zoon waarin hij aangaf dat hij de solidariteit binnen de gemeente miste. Hij doelde daarmee bijvoorbeeld op de besluitvorming rond zwembad De Tippe. Die brief schreef hij ‘als burger’ en niet als raadslid. Van den Berg was echter niet blij met de actie van Misha en trok de brief in. “Dat was slechts een van de voorbeelden, maar over het algemeen voelde hij zich niet gehoord.”

Hoe het verder gaat kan Van den Berg nog niet zeggen. “We zijn nu eerst druk met de verkiezingen, maar daarna volgt nog een gesprek en de ledenvergadering. We houden dus contact. Of een terugkeer in de fractie mogelijk is? Nogmaals: ik kan niet in zijn hoofd kijken.”

Van den Berg reageerde nogmaals, naar aanleiding van dit artikel. Deze reactie is hier te lezen: https://sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=34654

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.