sp niet tevreden over antwoorden gemeente

Harry van Kampen, fractievoorzitter van de SP in Raalte, is niet tevreden met de antwoorden die hij van het College kreeg inzake de kosten van de Franciscushof. De socialisten vroegen om een overzicht van de kosten die de stagnerende bouw met zich meebrengt.

“De antwoorden zijn erg mager”, vindt Van Kampen. Er zouden in negen jaar, driehonderd woningen gebouwd worden. Er zijn nu elf verkocht. Volgens mij komen ze dan niet uit zoals de planning is.”

Pas bij een eerstvolgende herziening van de grondexploitatie kunnen de huidige verkoopresultaten en de (eventueel bijgestelde) verwachte verkopen worden meegenomen, stelt het College. “Pas op dat moment kan worden aangegeven of, en zo ja, welke financiële gevolgen er zijn.” Het gevraagde overzicht van de kosten kan Van Kampen dus niet krijgen.

Op de vraag wat de vooruitzichten zijn ten aanzien van de woningbouw op Franciscushof, kwam het antwoord: “In de huidige exploitatieopzet wordt er van uitgegaan dat uiterlijk 2019 de exploitatie van het gebied zal zijn afgerond. Als marktomstandigheden aanleiding geven tot een bijstelling van de afzetprognoses dan worden deze zichtbaar gemaakt in de herziening van de grondexploitatie.”

Ook vroeg Van Kampen of er plannen zijn om de woningbouw te stimuleren, en of er een mogelijkheid bestaat meer huurwoningen te plaatsen. Als antwoord daarop zegt de gemeente: “Specifiek voor de Franciscushof moet daarbij gedacht worden aan een goede communicatie en marketing. Gelet op het feit dat de realisatie van de Franciscushof nog pas relatief recent is gestart is een mogelijke wijziging van het voorziene woningbouwprogramma op dit moment niet aan de orde.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.