sallanders voelen zich al thuis bij eagles

Ze lopen er ontspannen bij tijdens de perspresentatie. Een praatje met de koffiedame, lachen met teamgenoten en een dolletje met de trainer. Aan alles kun je merken dat de drie Sallandse aanwinsten van Go Ahead Eagles, Raaltenaar Nick Marsman (FC Twente), Heinoër Joran Pot (FC Zwolle) en Teije ten Den (Rohda Raalte) uit Haarle zich al aardig thuis beginnen te voelen in Deventer.

Dat de drie zich op hun gemakt voelen bij de club en bij elkaar blijkt wel wanneer hen gevraagd wordt of ze veel met elkaar optrekken. “Liever niet teveel”, grapt Joran. “Nee geintje. Maar we zijn hier alle drie nieuw en we kennen elkaar al een beetje. Dat maakt het wel makkelijker en dan trek je ook wel naar elkaar toe”, zegt Joran. Vooral Joran en Nick kennen elkaar al goed. Afgelopen zomer gingen ze bijvoorbeeld met elkaar, en met Lemelervelder Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), op vakantie naar Mallorca. Nick en Teije hebben ook gezamenlijke roots. Beiden speelden namelijk voor Rohda Raalte.

Hoewel de jongens allemaal nieuw zijn bij Eagles, kijken ze allemaal heel anders naar de club. Nick: “Het verschil met FC Twente is heel groot. De trainer is wel gedisciplineerd, net als bij Twente, maar het niveau ligt hier toch wel een tikkeltje lager. De trainer heeft al aangegeven dat wij als spelers meer moeten ageren. Ik merk dat de spelers van FC Twente al meer uit zichzelf doen. Dat moet bij Go Ahead Eagles ook gaan gebeuren.”

De stap voor Joran is iets minder groot. De Heinoër maakte de overstap van FC Zwolle naar aartsrivaal Go Ahead Eagles. “De clubs lijken wel op elkaar. Helemaal op voetballend gebied natuurlijk. Ik heb het bij FC Zwolle erg leuk gehad en tot nu toe heb ik het hier ook leuk. Wat wel wennen was, is dat ik weer op gewoon gras speel. Ik was natuurlijk gewend om op kunstgras te spelen. Maar dat vind ik nu ook wel weer fijn.”

Hoewel de supporters van Go Ahead Eagles en FC Zwolle op zijn zachts gezegd geen vrienden zijn, merkt Joran daar weinig van. “Ik hoor langs de kant van het veld natuurlijk wel eens grapjes, maar verder valt het mee. Misschien dat dat nog gaat komen zodra de de competitie is begonnen en alle supporters er zitten. Het kan best voor komen dat ze iets zeggen als ik minder speel, maar dat doet mij niets. Anders had ik ook niet voor deze overstap gekozen.”

De grootste overstap is waarschijnlijk die van Teije ten Den. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Rohda Raalte. Hij begon op de bank, maar groeide uit tot één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip. De clubkleuren blijven hetzelfde, maar daar is ook alles mee gezegd. “Vroeger trainde ik twee of drie keer in de week. Nu elke dag en soms wel twee keer per dag. Daarnaast is het allemaal veel professioneler en groter.”

Basisplaats

De Sallandse talenten kwamen in de voorbereiding niet allemaal evenveel aan de bak, maar gaan vol vertrouwen het nieuwe avontuur aan. Nick: “Ik was eigenlijk al sinds eind vorig kalenderjaar, toen ik nog bij FC Twente zat, geblesseerd aan mijn lies. Toen heb ik niet alle wedstrijden gespeeld en soms met pijnstillers. Deze trainer wil dat ik eerst herstel van mijn blessure, daarom heb ik in de voorbereiding niet veel minuten gemaakt. Maar ik ben weer hersteld en wil week in week uit keepen. Door veel te spelen wordt ik een betere keeper.”

Joran maakte van de drie Sallanders de meeste minuten, alhoewel ook hij niet alles speelde. “De concurrentie is aardig. Zoals het er nu voor staat moet ik met Overgoor en Suk strijden voor twee controlerende basisplaatsen. Ik mag dus flink aan de bak, maar ik heb er vertrouwen in. Als je geen vertrouwen hebt, kun je net zo goed stoppen. Ik ga vol voor een basisplaats. Met zestien wedstrijden neem ik geen genoegen”, zegt Joran gedreven.

Teije lijkt zich voorlopig te moeten neerleggen bij een plaats op de bank. “Het is jammer, maar ik was ook niet uitgegaan om meteen een basisplaats te hebben. Ik heb er geen spijt van dat ik de overstap heb gemaakt. Bij Rohda begon ik ook de bank. Ik wil me het komende jaar ontwikkelen en stappen maken om zo snel mogelijk aan te sluiten en te spelen.

Ranglijst

“We hebben voetballend een goed team. De voorbereiding was nuttig en als onze speelwijze goed uitpakt, zijn we moeilijk te verslaan. Er moet alleen in het veld meer gepraat worden. Maar ik zie wel verbetering in het nakomen van afspraken. Het zou leuk zijn als we bij de eerste vijf eindigen. En dat kan ook als iedereen fit blijft”, zegt Joran.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.