salland natuurfair laat je de natuur beleven

Zo vinden jagers, natuurbeschermers en andere ‘buitenlui’ elkaar in de organisatie en tijdens de presentaties op de fair zelf.

De insteek en opzet van de fair nemen dit jaar ‘kinderlijk’ creatieve vormen aan. “Kinderen dienen de natuur te beleven zoals wijzelf vroeger deden”, aldus voorzitter Henk Pol. “De huidige digitale maatschappij ontneemt kinderen een fantastische beleving. De passie voor natuur en landschap neemt hierdoor af, waardoor de (natuur)waarde van het Sallandse landschap uiteindelijk ook achteruit kan gaan. Een doodzonde”, aldus Pol. Daarom is de slogan van de natuurfair ook ‘Als u om het Sallandse landschap geeft, zorg dan dat uw kind de natuur beleeft’.

De fair richt zich specifiek op het vermaak van kinderen op een geheel natuurlijke wijze. Hieraan wordt invulling geven door een tal van kinderactiviteiten gecentreerd samen te brengen. Kinderen, maar ook ouders, krijgen hierdoor respect voor de natuur en ervaren het buiten zijn. Onder andere kunnen kinderen zelf een nestkast timmeren, waterdiertjes vangen en bekijken en ezels verzorgen. Daarnaast kunnen kinderen op een vliegend tapijt over de fair te zwerven of brood bakken boven een echt kampvuur.

Natuurlijk is het niet alleen maar kinderpret. Er is met ruim honderd stands met educatie, voorlichting, maar ook leuke streekgebonden producten genoeg te zien en te beproeven voor de volwassen bezoeker. Daarnaast kan iedereen kijken naar diverse spectaculaire, grappige of leerzame demonstraties. Op het horecaplein kan onder het genot van gezellige streekgebonden koormuziek een hapje of drankje genuttigd worden.

In een voorgaande editie van de Salland Natuurfair hebben de wildbeheerders van Salland (samen met het IVN) het nachtleven georganiseerd. In een donkere tent konden de bezoekers ervaren wat een jager zoal ’s nachts tegenkomt. Wie eet wie en hoe voorkom je dat je gegeten wordt? Als je denkt dat het ’s nachts stil is, dan heb je het goed mis! Met name kinderen waren na afloop zichtbaar gelukkig en soms zeer verbaast over wat zij toch allemaal wel niet gezien hadden. “Met ‘het spannende bos’ verwachten we een overweldigend succes. Onder de titel ‘Kom een kijken in ons bos’ bent u van harte uitgenodigd voor dit leerzame avontuur.”

De Salland natuurfair gehouden op Landgoed Groot Zwaaftink. Het landgoed ligt aan de Heetenseweg tussen Heeten en Raalte en is omgeven door weilanden, akkers, bos en water. De fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor auto’s. Voor meer informatie over het programma van de Salland Natuurfair kun je kijken op staging2.sallandnatuurfair.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.