regen bij normaal volgend jaar maar weer

Of je bij Normaal nu nat wordt van de regen of van het bier, wat maakt het eigenlijk ook uit. Hoewel, het openlucht-optreden in het centrum van Raalte en min of meer de afsluiter van de Stöppelhaene, wordt bezocht door zo’n gemêleerd gezelschap dat er eigenlijk niet zo veel bier door de lucht vliegt, dat bewaart het publiek meer voor de Normaalse tentfeesten.

Regenwater kwam er echter des te meer uit de lucht. “Buienradar zegt dat er over een kwartiertje een enorme bui aankomt, maar die is zo weer over”, begon Jolink klokslag 15.00 uur zijn optreden. “Dan goat wie eafkes noar binnen en pakt jullie an al die barretjes hier lekker dreug onder een afdakje een biertje.” Zijn voorspelling klopte. Maar – dat had hij er niet bij gezegd- na die gigantische regenbui kwam er nog een en zo stortregende het tijdens Normaal meer dan dat het droog was.

Vanonder de paraplu klonk de muziek ook zoals het hoort bij Normaal. “Bunt hier nog boerendochters?” en “Doar krieg ie een dreuge strot van. Gelukkig is doar een oplossing vöar” is typisch Normaal. Maar de blues hoort ook bij de band: “Moar as ie dan in ’t cafe zit, det help oe gin enen moer. Det is ja weinig better dan pezen bie ’n boer.” Melodramatisch als er een gitaar meescheurt. En feestmuziek: Alie als topper.

Jammer dat Normaal na vorig jaar voor de tweede keer in de Stöppelhaeneregen wegdreef. Gewoon maar een derde keer programmeren?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.