raalte olst wijhe in race voor landschapsprijs

Landschap Overijssel reikt jaarlijks de Gemeentelijke Landschapsprijs uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar zijn de gemeenten Almelo, Dalfsen, Enschede, Haaksbergen, Olst-Wijhe en Raalte genomineerd. Deze gemeenten hebben in 2012 een extra bijdrage geleverd voor het landschap. De gemeenten Olst-Wijhe en Raalte geven actieve invulling aan het Landschapsontwikkelingsplan via sterke uitvoeringsprojecten en een eigen landschapscoördinator.

De Gemeentelijke Landschapsprijs 2012 wordt uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten. Met het uitreiken van de prijs wil Landschap Overijssel de winnende gemeente in het zonnetje zetten en andere gemeenten stimuleren om zich extra in te zetten voor de kwaliteit van het landschap.

De vierkoppige jury staat dit jaar voor het eerst onder leiding van Martin Knol, voorzitter van Landschap Overijssel en oud-wethouder van diverse Overijsselse gemeenten. De jury bestaat uit deskundigen op het gebied van landschap in Overijssel; Henk Boxum wethouder van de gemeente Steenwijkerland, Dirk Baalman, directeur van het Oversticht en Ivo Rooze, teamleider van de provincie Overijssel. Martin Knol over de genomineerden: “De gemeente Almelo heeft wederom een gerichte aanpak van Groene en Blauwe Diensten laten zien. Maar ook de goede samenwerking met de bewoners van de Westelijke Groene Long ten behoeve van landschapsverbetering is niet onopgemerkt gebleven.”

De gemeente Dalfsen valt op vanwege de uitvoering van het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) met de projecten Groene en Blauwe Diensten en Streekeigen huis en erf. De gemeente Enschede is genomineerd vanwege hun bewuste omgang met het buitengebied, de standsrand en de landgoederen in de stadsrand. De gemeente Haaksbergen heeft de nominatie te danken aan de ambtelijke inzet en de korte lijnen tussen de gemeenten en lokale organisaties en personen. Dit werpt zichtbaar zijn vruchten af in het landschap. De gemeenten Olst-Wijhe en Raalte geven actieve invulling aan het Landschapsontwikkelingsplan via sterke uitvoeringsprojecten en een eigen landschapscoördinator.

De prijsuitreiking is een onderdeel van de Contactdag Gemeenten, die dit jaar plaatsvindt op 19 september in de gemeente Steenwijkerland. Deze gemeente won vorig jaar de Gemeentelijke Landschapsprijs. De prijs bestaat uit een plaquette en een geldbedrag van vijfduizend euro en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De Contactdag Gemeenten wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.