programma luttenbergs feest

Met JetSet, Bökkers dut Normaal, een 90’s/Dance Classics Party, Erwin Nyhoff, HillstreetLive, Shaking Godspeed en Fragment heeft het Luttenbergs Feest dit jaar weer een prachtig muzikaal programma.

Het feest begint donderdag om 19.00 uur met de grote optocht door het dorp. Een half uur later gaat de kermis open en om 20.00 uur wordt het eerste vat opengeslagen. Muzikaal begint het feest donderdagavond met JetSet. Deze allround top 40-band geniet een zeer goede reputatie en heeft in haar tienjarig bestaan al heel wat feesttenten en dancings op de kop gezet. Met de toevoeging van zangeres Janet Venema heeft de band definitief haar vorm gevonden.

Op vrijdag kent Luttenberg een heuse primeur in Salland, namelijk Bossabal. Een vrolijke mengeling van de sporten volleybal, beachvoetbal, handbal en trampoline met Zuid-Amerikaanse muziek. Daarnaast is er op deze dag ‘Goud van oud’ met natuurlijk Gatgraven. Een onverwoestbare formule van kracht, zweet en zand. Nieuw dit jaar is de spectaculaire activiteit ‘dondert maor dale’. Een auto ploft neer uit een torenkraan. Het gevolg is een grote knal, maar dat is niet alles. Je kunt namelijk inzetten op de vraag ‘hoe klein is de auto na afloop?’ Bovendien staat ‘Indian Pete, je weet niet wat je ziet’ op het programma. Enorme vlammen uit vliegtuigmotoren, alles begint te schudden en te trillen Je oren gaan piepen van het hoge gegil van de kerosinemotoren en dan plotseling: de enórme ontlading, vlammen en een luchtstroom die honderden meters verder nog te voelen zijn.

Vrijdagavond gaat het feest verder met een optreden van Bökkers dut Normaal. De mensen die er vorig jaar bij waren weten genoeg. ‘Onmeunig’ feest in de tent, rondvliegend hooi, brekk’n en angoan, het was een legendarische avond. En dat gaan de heren dit jaar dus herhalen. Heinoërs Hendrik-Jan Bökkers (zang/gitaar) en Erik Neimeijer (gitaar/zang) hebben inmiddels versterking gekregen van bassist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert. Twee Luttenbergers in de gelederen dus. Smerig en vuil, rockend en ronkend verovert de band heel Nederland met haar selectie van oude hits van Normaal. In de kroegtent staat er die avond een 90’s/Dance Classics Party op het programma. DJ Alfons Holterman (bekend van Cultura in Haarle), draait van alles door elkaar. Van disco tot happy hardcore, van de laatste hits tot golden oldies.

‘Met de bek deur de drek’

De zaterdag begint in Luttenberg met de Kalverkeuring. De kans voor mensen die anders niet in de stal mogen komen om het vakmanschap van de agrariërs te bekijken. Ruim vijftig kalveren helpen om het beroep een beetje onder de knie te krijgen. Verder is ‘Met de bek deur de drek’ dit jaar vernieuwd en grootser opgezet. Het modderspektakel met crossmotoren kent een knallende start vanuit de tent, spuiten door de modder. Ook kun je deze dag genieten van geweldige stunts van een achtvoudig Nederlands Kampioen motortrial.

Zaterdagavond staan er maar liefst twee bands in de grote tent. De avond begint met een optreden van Erwin Nyhoff (met band). Na zijn deelname aan ‘The Voice of Holland’ is ie een echte BN-er en rocken kan ie nog steeds. En dat zal Erwin die avond laten horen. Met een selectie van covers, nieuw materiaal en oude hits uit zijn Prodigal Sons-tijd zal hij laten horen wat hij in zijn mars heeft. En dat is veel. Daarna volgt een optreden van de allround top 40-formatie HillstreetLive. Een party-coverband, zo omschrijven de heren zichzelf. Met een ontzettend breed repertoire is de band op alles voorbereid. We hopen dat de bezoekers dat ook zijn, want voordat je het weet, heeft de band je uitgenodigd op het podium om mee te zingen of te drummen. In de kroegtent staat de band Shaking Godspeed. Deze Achterhoekse formatie speelt een mengelmoesje van blues- en hardrock, maar dan met de energie van de punk. Vuig, obscuur en stevig rockend. De band mag rekenen op lovende recensies, was te gast bij De Wereld Draait Door, geldt als één van de beste live-bands van Nederland en maakt ook regelmatig tripjes naar het buitenland. Vorig jaar was Shaking Godspeed het absolute hoogtepunt van Lil’Hill.

NK Zwientietikken

Op zondag staat het veelbesproken onderdeel Zwientietikken op het programma. Vanaf 14.15 uur kruipen de deelnemers door de modder om Nederlands Kampioen Zwientietikken te worden. Maar voor het zo ver is, is er vanaf 13.30 uur eerst een recordpoging sambaballen schudden. Het is de bedoeling om de duizend mensen tegelijk te laten swingen en de ballen te laten schudden.

Zondagavond staan de drie Engelse heren van Fragment op het podium van de grote tent. ‘De beroemdste onbekende band van Nederland’ noemen de mannen zichzelf wel eens gekscherend. Bijna iedereen heeft ze wel eens zien spelen, maar bekende gezichten zijn het niet. Desondanks wisten de heren puur op basis van hun live-reputatie twee keer Ahoy! te vullen. De band is één van de vaste gasten op de Zwarte Cross, waar ze elk jaar vele duizenden bezoekers vermaken. Van golden oldies tot rock, van Nederlandstalige klassiekers tot zelfs Normaal, Fragment speelt het allemaal. Het feest eindigt om 22.30 uur met het grootste vuurwerk van Salland.

Gedurende alle dagen zijn de straten en tuinen in Luttenberg versierd. Ook goed om te weten is dat er een bewaakte garderobe aanwezig is. Meer informatie over het feest en het volledige programma vind je op staging2.luttenbergsfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.