pompdagen donderdag vermaakt jong en oud

Lekker struinen over de zomermarkt. Daar was het donderdag prima weer voor. Heel wat mensen grepen die kans dan ook aan om lekker rond te neuzen in de diversiteit aan kraampjes in het centrum van Heino. De zomermarkt werd dit jaar georganiseerd door het bedrijf Apeldoorn2000.De invloed daarvan was onder meer terug te zien in het feit dat er heel wat standhouders van buiten Heino waren. Tijdens de zomermarkt werden er ook djembé workshops georganiseerd.

Het Hof van Rakhorst was donderdagmiddag gereserveerd voor kinderen. Met een kinderdisco, de Heinose clown Knapie en de mogelijkheid om jezelf te laten schminken was er van alles te beleven voor de jongste Heinoërs. Het kindervertier was niet het enige dat mensen naar het Hof wist te trekken, want ook de rode draad ‘IJs je rijk’, wist de hele dag doorlopend mensen te boeien. Er wordt al zoveel gegokt op wanneer de hoofdprijs vrijkomt uit het ijs, dat de organisatie extra gokbriefjes heeft moeten bijdrukken. “We verwachten dat als de hoofdprijs zichtbaar wordt in het ijs, er nóg meer mensen een gokje willen wagen”, aldus Heija Heino-bestuurslid Rob Holterman.

De Heinose Pompdagen kan een groots programma bieden omdat veel bedrijven het evenement sponsoren. Al die bedrijven worden traditiegetrouw op de donderdagavond ontvangen in het Hof van Rakhorst, tijdens het Ondernemersuurtje. Een mooi moment om onder het genot van een biertje met elkaar te netwerken. Een andere traditie op de donderdagavond zijn de viswedstrijden.

Ook dit jaar weer bij de vijver voor Het Wooldhuis. De viswedstrijd kon rekenen op veel deelnemers, aan alle kanten van de vijvers waren enthousiastelingen te vinden. In navolging van het succes van vorig jaar, besloten De Oelewappers om ook dit jaar weer te zorgen voor een invulling van de donderdagavond in het Hof van Rakhorst. De ‘Te Gekke Sterrenshow’ werd gepresenteerd door Willie Oosterhuis en Theo Tap.

De combinatie van dat duo en het enorme aantal artiesten dat optrad wist het Hof van Rakhorst weer volledig te vullen. Optredens waren er onder meer van bekenden uit de piratenwereld, zoals Harten Tien en Helemaal Hollands, maar ook van lokaal talent. Onlangs zijn er opnames gemaakt van het Pompdagenlied, en een CD hiervan werd donderdagavond gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd symbolisch overhandig aan Frans van Hees, voorzitter van Heija Heino. De Sterrenshow werd afgesloten met een tien minuten durende piratenmedley, waarbij alle deelnemers samen optraden, gevolgd door het optreden van

Helemaal Hollands. Niet alleen in het Hof van Rakhorst was de donderdagavond een waar feestje. Ook op heel wat andere plaatsen in het dorp waren veel mensen te vinden. Bij marktzicht werd er volop gedanst op de Dance Classics, die werden gedraaid door de Jambalaya Drive In Show. Bij de Baron stond FeestDJ Jeronimo achter de draaitafels, en ook daar stond het onder de tent helemaal vol met mensen.

Onze collega’s van NuHeino maakten foto’s en dit verslag van de avond. Kijk voor alle foto’s en verslagen op staging2.nuheino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.