orchideeen op de holterberg

Op de Holterberg worden de laatste jaren op steeds meer plaatsen orchideeën gezien. Medewerkers van Natuurdiorama Holterberg merkten op dat dit jaar de toename van een bepaalde soort, de Wespenorchis, zelfs spectaculair is. Deze orchidee met zijn purperen en bruinroze bloemen, die door wespen en bijen wordt bestoven, groeit vooral onder eiken en beuken.

De dertig tot negentig centimeter grote meerjarige plant heeft opvallende brede eironde bladeren. Orchideeën zijn kritische planten die bijzondere eisen stellen aan bodem en grondwater. Om te kunnen groeien heeft een orchidee een bepaalde schimmel in de grond nodig. Alle inheemse orchideeën, dus ook de Wespenorchis, zijn beschermd. Belangstellenden die een kijkje willen nemen kunnen voor meer informatie terecht bij het natuurmuseum op de Holterberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.