nieuwe look voor zomerfeesten wesepe

De Zomerfeesten Wesepe, die van 10 tot en met 12 augustus wordt gehouden, heeft een nieuwe frisse look. Dat betreft een nieuw logo, een nieuwe poort bij de ingang en een aantrekkelijk podium met diepte- en lichteffecten.

Voor de rest is er grotendeels vastgehouden aan de oude succesformule. “Er zijn altijd kleine wijzigingen, maar je bouwt voor op het succes van voorheen. We willen vooral een gezellig kermisfeest.”, laat voorzitter Hans van Tartwijk weten. “Het programma is gericht op een brede groep en er is voor iedereen wat wils van jong tot oud.”

Dat programma begint op vrijdagochtend met een discoshow voor kinderen van de basisschool en in de middag is er een optreden van het mannenkoor Germania voor de iets oudere generatie. De officiële opening heeft plaats om 16.00 uur door de wethouders Ans Otterloo en Cor van den Berg waarna de kermisattracties open gaan.

“Zelf vind ik op vrijdagavond het songfestival, waar lokale talenten live optreden, altijd geweldig. Dit songfestival wordt nu voor de 15e keer gehouden. Er was een mogelijkheid om te stemmen op oude winnaars en daarvan zullen er drie hun winnende act van weleer opnieuw vertonen. Hierna start de feestavond met de band Barcode.

De zaterdag start met de kinderspelen met medewerking van de brandweer in Wesepe. Om 13.30 uur gaat de cross ‘Gas d’r bie’ in de herkansing en wanneer deze eindigt om 16.15 uur begint de Sallandse Schreeuwveiling. “Net als de cross zorgt dat echt voor levendigheid. Iedereen wil zien wat er te koop is en je ziet altijd weer verassende spullen”. ’s Avonds gaan Q5 en DJ Jeronimo zorgen voor een grandioze avond.

Zondag begint traditioneel met een oecumenische dienst in de feesttent met medewerking van een gelegenheidskoor van Wesepe en Heeten. Dit jaar is het thema: zet Wesepe op de kaart. Zondagmiddag staat dan in het teken van ondermeer het vogelschieten. “Dat wordt steeds populairder en doen steeds meer vrouwen en jongeren aan mee. We hebben er nu ook iets meer aandacht aan geschonken en oude tradities teruggehaald. Schutterskoning worden is een hele eer.”

Het slotfeest wordt op zondag om 19.00 uur dan nog opgeluisterd door de bekende zanger George Baker. Het complete programma is te vinden op staging2.zomerfeestenwesepe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.