natuurexcursie bij het nijenhuis

De VVV/ANWB Raalte organiseert alweer de laatste van een reeks natuurexcursies rondom Kasteel Het Nijenhuis bij Heino.

Dit middeleeuws kasteel, dat eigendom is van de provincie Overijssel, werd reeds in 1382 vermeld. Het geheel is aangelegd in franse landschapsstijl, dat kenmerkt zich in rechte lanen, rechte grachten en symmetrische beplanting. Het thema van de wandeling zal dan ook cultuur en natuur zijn.

Agnes Neimeijer loopt met de deelnemers rondom het kasteel en er wordt aandacht besteed aan de indrukwekkende geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Het unieke bij deze excursie is dat de gids u mee mag nemen binnen de poort van Het kasteel en via het binnenplein ook de fraaie, dit jaar geopende, beeldentuin te bekijken is.

De excursie vindt plaats op woensdagmiddag 22 augustus en begint om 13.30 uur bij de parkeerplaats van Het Nijenhuis. Deelname kost 4 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. De rondleiding is inclusief koffie en cake. Opgave voor woensdagmorgen 11.00 uur bij VVV/ANWB Raalte: 0572-352406.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.