muizen vreten optochtwagen kapot

Tijdens de optocht gooide de wagen hoge ogen. Het werd derde en won de Publieksprijs. Het was de bedoeling hetzelfde te doen in Raalte, maar toen de wagenbouwers twee weken geleden de schuurdeuren open deden, bleek de wagen aangevreten te zijn door muizen.

“We zijn eind februari begonnen met de wagen”, zegt Hilda Smits, één van de bouwers. “Dit deden we twee avonden in de week tot aan de maand mei. Toen waren vier dagen in de week bezig. Ik denk dat we er in totaal 150 tot 175 uur aan gewerkt hebben met ongeveer veertien personen.”

Hilda vervolgt: “Twee weken geleden wilden we kijken hoe het met de wagen was, maar we kwamen er al snel achter dat de muizen zoveel schade hadden aangericht, dat het niet te doen was dit nog op tijd te herstellen om mee te doen aan de Stöppelhaene-optocht.”

De groep gaat niet bij de pakken neerzitten en doet over vijf jaar, wanneer er weer een School- en Volksfeest is, weer mee met de optocht. “En we komen uiteraard donderdag nog even langs in Raalte om naar de optocht te kijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.