misha hopelijk kiest gemeente voor ons land

Ben Misha van de partij 1voorAllen hoopt dat het college van burgemeester en wethouders positief aankijkt tegen schatkistbankieren. “Ik hoop dat het college deze keer niet voor meer rente en grote risico’s kiest, maar voor ons land en de mens”, schrijft Misha in een brief aan het college.

Provincies en gemeenten zouden het geld dat ze over hebben volgens Misha moeten laten beheren door de Rijksoverheid. Schatkistbankieren houdt in dat tegoeden worden gestopt in de Nederlandse schatkist. Hierdoor zal de Nederlandse staat minder geld hoeven te lenen op de financiële markten en zal de staatsschuld dalen.

Volgens 1voorAllen is schatkistbankieren de beste manier om in tijden van crisis, die volgens Misha gekomen is door foute politieke keuzes, de financiële risico’s zo veel mogelijk te beperken. “In het verleden zijn veel provincies en gemeenten het schip ingegaan, onder meer door geld dat ze over hadden op een spaarrekening te zetten bij Icesave of te speculeren in beleggingen.”

1voorAllen is een voorstander van schatkistbankieren, omdat hiermee onder meer beleggingsrisico’s met gemeenschapsgeld worden vermeden. Hierdoor wordt het saldo van de overheidsschuld verlaagd en er doelmatiger met overheidsgeld wordt omgegaan, onder andere door een besparing op de relatief hoge rentekosten bij een ander bankkrediet. “Als het Nederlandse begrotingstekort boven de drie procent blijft, komen er nog meer bezuinigingen aan en de schade is dan veel groter (armoede, koopkracht en inflatie) dan de paar procent rente bij de gewone bank.”

Misha vervolgt: “Wij zijn al drie jaar met z’n allen ‘steun’ aan het geven aan Zuid-Europese landen. Gemeenten zeggen niets of geven als antwoord ‘wij moeten solidair zijn’. En nu ons land steun nodig heeft, doen heel veel gemeenten moeilijk en zijn ze niet blij met schatkistbankieren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.