met hoge mais fiets je altijd uit de wind

Onze Man heeft er net een rondje fietsen opzitten en dat was met de behoorlijk stevige wind nog een hele onderneming. Vond hij. Maar in dit seizoen heeft fietsen ook voordelen. De hoge maïs houdt de wind tegen. Ieder jaar valt dat op: als de zomer zoetjes aan verschuift naar de herfst, staat de wind vaak wat strakker, maar is de maïs wat hoger. En dat scheelt een hele hoop tegenwind. Het systeem werkt perfect. Want meestal is het met het fietsweer wel zo’n beetje weer gedaan als de maïs er af moet.

Overigens hebben de oudere mensen onder ons steeds minder last van die wind. Bijna iedereen fietst tegenwoordig op zo’n elektrisch aangedreven tweewieler. Voor Onze Man is dat lastig en frustrerend. Lastig, omdat het moeilijk in te schatten is hoe snel je die oudere fietsers nadert (tegenliggers zijn er ineens veel eerder en als je ze achterop komt duurt het heel lang voor je ze voorbij kunt). Maar het is ook lastig omdat de oudere fietsers tegenwoordig met hoge gang uit zijwegen komen vliegen en daarbij hebben ze een flinke draaicirkel nodig. Frustrerend, omdat Onze Man als wielrenner vroeger nog wel wat snelheid leek te hebben. Tegenwoordig moet ie oppassen dat hij niet ingehaald wordt door de grijze golf.

Voor bijgaande foto was Onze Man ook bijna te laat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.