luttenbergs feest kalverkeuring en kleuren

Poetsen is maar één van de werkzaamheden die vooraf moeten gebeuren door de eigenaren en voorbrengers van mooie kalfjes. De boeren weten het, de burgers en buitenlui vaak niet: als je meedoet met vee aan een keuring, moet je aan heel wat voorwaarden voldoen. Het bedrijf moet vrij zijn van ziektes, en ook naderhand zijn er dan regels die je als boer krijgt opgelegd: allemaal in verband met hygiëne en besmettelijkheid! Wij zijn de deelnemende agrariërs dan ook al bij voorbaat veel dank verschuldigd: zoveel poespas en rompslomp en tóch meedoen.

En wie de organisatie van het Luttenbergs Feest ook dankbaar is, is ‘huisveearts’ Liesbeth Veldhuis. Zij gaat van te voren alle bedrijven langs om de kalfjes te controleren op hun gezondheid en is ook bij het zwientietikken degene die serieus het welbevinden van de dieren bewaakt.

Voor de kleine boertjes en boerinnetjes: er is weer een kleurwedstrijd! Download de kleurplaat van de site, kleur hem in, neem mee op zaterdag (of lever hem eerder in bij het secretariaat) en win een leuke prijs. En die prijs is: een zwembad met toebehoren.

Meer informatie over de kalverkeuring en kleurwedstrijd vind je op staging2.luttenbergsfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.