Home / archiefcentraal / lto leg een graanreserve aan

lto leg een graanreserve aan

Landbouworganisatie LTO Nederland vindt dat er graanreserves opgebouwd moeten worden. Dat zegt oud-Heinoër Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, in dagblad Trouw. Jan Maat wil een graanvoorraad aanleggen voor een half jaar. Op dit moment leggen voedselbedrijven een voorraad aan voor ongeveer tien weken.

Door het aanleggen van voorraden kan er volgens Jan Maat een stabiele markt ontstaan, zodat Nederlandse boeren een structureel beter inkomen hebben. Door de slechte oogsten in de VS loopt de graanprijs deze zomer steeds verder op.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.