lqr hoofdact keltisch festival wijhe

Na maanden voorbereiding is de hoofdact van het Keltisch Festival Wijhe bekend. LQR zal als hoofdact op het podium staan op 1 september. LQR is opgericht in 2007 en speelt stevige folk in de stijl van bands als Flogging Molly en The Pogues. Eigen nummers vormen de basis van de set, hier en daar aangevuld met een cover.

LQR bestaat uit Arjan Bogaerts, Mark Kremer, Wim van Doren, Tim Maas en Martijn Cuijpers. Wij zijn bijzonder trots dat ze ook op ons festival willen optreden. “De bandleden zijn echte virtuozen, die diepe indruk maken met hun vakmanschap en fantastische arrangementen” volgens voorzitter en organisator Roland van Oene. LQR speelt overigens ook op de avond van 31 augustus als voorprogramma van SCRUM in de feesttent in Wijhe tijdens de CELTIC NIGHT (meer info op staging2.diekdaegen.nl ).

Wat ooit begon als Highland Games met diverse kraampjes erbij is uitgegroeid tot het grootste gratis KELTISCH festival van Nederland . Een plek waar bezoekers alles vinden dat met de Keltische manier van leven te maken heeft, en ook die sfeer uitstraalt. “Lekker je gangetje gaan, dat is eigenlijk typerend voor de Keltische leefwijze”, legt Roland uit. “Alles verloopt heel ontspannen. Dat is ook iets wat zowel bezoekers als standhouders opvalt. Die relaxte sfeer.” In korte tijd groeide het festival uit tot een waar evenement dat ondertussen ook al bezoekers uit de omringende dorpen en zelfs buiten de regio trekt. “Zo waren er vorig jaar bezoekers uit Den Haag en Amsterdam en zelfs uit België en Duitsland. Dat is natuurlijk erg leuk om te horen.”

Anders dan bij de andere Keltische festivals die in den lande georganiseerd worden, is het Keltisch Festival Wijhe nog altijd gratis voor bezoekers. “Dat maakt het ook laagdrempelig. En dit jaar belooft het nog spectaculairder te worden dan vorige jaren. Noteer die 1 september maar in ieder geval in de agenda.”

Meer info op staging2.keltischfestivalwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.