lenteakkoord baart eagles bestuur zorgen

“Met de club gaat het beter dan ooit, maar we moeten wel op de centen letten”, zegt Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Mulder. Het bestuur van Go Ahead Eagles maakt zich namelijk zorgen om het Lenteakkoord van Den Haag. “Als alle maatregelen worden uitgevoerd, dan kan dat grote gevolgen hebben voor onze club”, aldus Mulder. Een voorbeeld van een maatregel uit het Lenteakkoord is het doorbereken van politiekosten aan clubs. Dat betekent dat niet de overheid, maar de voetbalclub opdraait voor de politiekosten. Daarnaast bestaat de kans dat professionele voetbalclubs gelijk worden gesteld met het reguliere bedrijfsleven als het gaat om de WW-uitkering. Spelers die na het aflopen van hun contract niet direct een nieuwe club hebben, hebben dan recht op een half jaar WW-uitkering, uitbetaald door de voormalige werkgever. “Dat de toekomst ons geld gaat kosten is zeker. We hebben er zelf geen invloed op, maar we moeten er wel rekening mee gaan houden.”

Mulder had ook goed nieuws te melden, want de club heeft een brief ontvangen van de KNVB waarin staat dat Go Ahead Eagles weer in de gezonde financiële categorie 3 zit. “Dat geeft rust en mogelijkheden.

Alhoewel Go Ahead op financieel gebied gezond is, zijn de supporters niet altijd even blij. Want de prestaties blijven achter. Logisch, volgens trainer Erik ten Hag. “Je ziet over het algemeen dat de hoogte van de begroting bepalend is voor de ranglijst.” De vijf grotere clubs, De Graafschap, Sparta, FC Volendam, Cambuur Leeuwarden en FC Den Bosch, en Excelsior dankzij de samenwerking met Feyenoord, zijn volgens de trainer dan ook titelkandidaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.