koopman naar p7 moriwaki cup assen

De vijftienjarige Dennis Koopman uit Heino heeft zich dit weekend geplaatst voor de P7 Moriwaki Cup Assen. Dennis werd zevende in de tiende wedstrijd meetellend voor de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup.

De vrije trainingen op vrijdag met de Eveno- Moriwaki waren bedoeld om het ritme weer te vinden en ondanks mechanisch ongemak werd er een goede basis gelegd voor de tijdtrainingen op zaterdag wat resulteerde in een achtste plek.

Koopman startte matig aan zijn race , vertrok als 11e maar kwam al na de eerste ronde door op een 7e plaats met een achterstand van 100 meter op Luuk Pruijn. Het gaatje werd dichtgereden waarna een duel ontstond wat Pruijn in de laatste passage in de Timmerbocht met een verschil van 0,076 van een seconde in zijn voordeel wist te beslissen.

Koopman Sr : “We zijn tevreden, op zich heeft Dennis een goede race gereden. Wel hadden ze mijns inziens in plaats van voortdurend elkaar eruit te remmen en te passeren een pact moeten vormen om samen te proberen de aansluiting te vinden. Maar dat is een kwestie van ervaring. Voorlopig gaat het nog steeds de goede kant op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.